CHP ve Memleket Partili eski vekil Mehmet Ali Çelebi’den 6’lı masaya zor sorular: ‘Başınızı kuma gömmeyin’

CHP’den istifasını açıklarken parti yönetimini sert sözlerle yüklenen bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 6’lı masaya yönelik 20 soru sıraladı.

featured

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederken yazdığı zehir zemberek mektupla ve 6’lı masaya yönelik eleştirileriyle gündeme gelen Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yeni açıklamalar yaptı.

Mehmet Ali Çelebi, Muharrem İnce’nin Memleket Partisi’ni kurmasıyla tavrını İnce’den yana koyarak CHP’den istifa etmişti. Çelebi, ilerleyen süreçte Memleket Partisi’nden de istifa ederek Bağımsız İzmir Milletvekili olmuştu.

CHP’den istifa eden Mehmet Ali Çelebi: “Bu konular kabul edilmezse milletvekilliğinden de istifa edeceğim! Hodri Meydan!”

“CUMHUR İTTİFAKI DAHA GÜVENİLİR”

Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, 6’lı masaya zor sorulara yönelterek, Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı’ndan daha güvenilir olduğunu ifade etti.

Paylaşımında, “Görüşlerimi birileri alınacak diye belirlemem. Milli konularda taviz vermedim, vermem. Soranlar olmuş mertçe cevaplayalım: Bu başlıklarda şu an Cumhur ittifakı Millet ittifakından daha net ve daha fazla güven vermektedir. Başınızı kuma gömmeyin, milletimize görüş açıklayın!” ifadelerini kullandı.

 

Transfer sezonu açıldı: Mehmet Ali Çelebi Memleket Partisi’nden istifa etti

6’LI MASAYA ZOR SORULAR

6’lı masaya yönelik eleştirileri ile gündemden düşmeyen Çelebi, 2 Temmuz’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Millet İttifakı’na şu soruları yöneltmişti:

1-6 parti “Atatürk” ve “Türk Milleti” olmayan bir mutabakat metni imzaladınız.

2-Mutabakat metninde “1921 Anayasası kapsayıcı diğer anayasalar dar kalıp” dediniz. Ne demek istiyorsunuz? Kurucu felsefeye neden karşı çıkıyorsunuz? Kimin federasyon özlemlerini benimsiyorsunuz?

3-PKK/PYD-FETÖ terör örgütleriyle kararlı mücadele neden mutabakat metninde yer almamıştır?

4-Anayasa ilk 4 maddeyi değiştirecek misiniz?

5-“Ulus, üniter, laik devlete bağlıyız”, “Hepimiz Türk milletine mensubuz” diyebiliyor musunuz?

6-Eşit yurttaşlık adı altında etnik yurttaşlık tanımını Anayasaya sokacak mısınız?

7-Resmi ve eğitim dili olarak Türkçe haricinde bir dil kabul edecek misiniz? Anadilde eğitimi savunan ortaklarınızla hemfikir misiniz?

8-İktidarınızda tezkerelere hayır verip Mehmetçiği Libya’dan, Suriye’den, Irak’tan çekecek misiniz? Operasyonları durduracak mısınız? Terör devletine müsaade edecek misiniz?

9-Sığınmacıların ülkelerine gitmelerinde hepiniz kararlı mısınız?

10-Yerel yönetimlere özerklik verecek misiniz?

11-Ekonomi yönetiminde (Eğitimde, sağlıkta, tarımda, savunma sanayisinde) kamucu olacak mısınız?

12-Çocuklarımızın geleceği Mavi Vatan’daki hak ve menfaatlerimizden vazgeçerek misiniz? “Mavi Vatan yayılmacılık” diyen vekile neden tepki göstermediniz?

13-S-400’leri ne yapacaksınız? Gönderecekseniz yerine neyle hava savunması yapacaksınız?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir