Mehmet Akif Ersoy, Atatürk’ün değerini Afganistan’da anladı: “Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz”

featured

Afganistan’ın başkenti Kabil’e giden Habertürk programcısı Mehmet Akif Ersoy, “Afganistan gibi yerlerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti insan yüz kere düşünüyor” dedi.

Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ersoy, “Biz çok şükür Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Atatürk döneminde çok çok önemli şeyler başarılmış diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“SADECE GAZETECİLİK YAPACAĞIZ DEDİK”

Ersoy, “Türkiye kamuoyu çok hassas, biz dedik ki Habertürk ekibi olarak buraya gireceğiz ve ne gördüysek onu anlatacağız. Sokakta kimi görsek, onunla röpotaj yapacağız; bu Talibancı da çıkabilir, Taliban karşıtı da çıkabilir, Amerikancı da çıkabilir, Türkiye’ye de kızgın olabilir, her şey olabilir. Ama biz sadece gazetecilik yapacağız dedik, gerçekten de bunu yaptık” dedi.

“ATATÜRK DÖNEMİNDE ÇOK ÇOK İYİ ŞEYLER BAŞARILMIŞ”

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Ersoy, “Biz çok şükür Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşıyoruz. Burada, bu tür yerlerde insan bunu 100 kere daha düşünüyor. Atatürk döneminde çok çok önemli şeyler başarılmış diyorsunuz. Diyorsunuz ki bu memlekette çok önemli şeyler yapılmış, milli bir devlet kurmak bir milli ordu kurmak, böyle bir şey inşa etmek. Bunu ‘rağmen’ yapabilmek…” ifadelerini kullandı.

Ersoy, programda bulunan diğer gazetecilere hitaben “Ben Türkiye’ye geldiğimde iyi hissedeceğim. Siz onu hissedemeyeceksiniz hiçbir zaman çünkü çok iyisiniz” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir