Masumiyet dizisi Bahar kimdir, kim oynuyor? Deniz Çakır kaç yaşında, nereli?

featured

Deniz Çakır, uzun bir aradan sonra FOX’un beklenen yeni dizisi Masumiyet’te Bahar Yüksel karakteri ile sevenleri karşısına çıkıyor. Oyuncu dizide bir anneye hayat veriyor. İzleyenler ise ‘Masumiyet Bahar’ın gerçek ismi nedir?’ sorusuna yanıt arıyor. Bahar’ı oynayan Deniz Çakır’ın biyografisi ise haberimizde.

MASUMİYET BAHAR YÜKSEL KİMDİR?

Dizinin baş karakterlerinden olan Bahar, genç yaşta anne olmayı seçip üniversitenin kapısından dönmüş, hayallerini ve ideallerini çoktan unutmuş, gücünün farkında olmayan sıradan bir kadın. Domestik görüntüsünün altında saklı olan gücü, 19 yaşındaki kızının yanlış bir adama aşık olmasıyla ortaya çıkacak.

Çakır, 31 Aralık 1982 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu ve Ayrancı Süper Lisesi’nde okudu. Bu dönemde sık-sık tiyatro oyunlarına giden oyuncu, bir gün yine bir oyunda Zeynep Eronat’ın performansından etkilenerek oyuncu olmaya karar verir. Kendisine bu dönemde hocalık etmiş isimlerden biri de Cihan Ünal’dır. Konservatuvardan mezun olmadan önce Ankara Radyosu’nda, radyo tiyatrosu yaptı ve radyo reklamı seslendirdi.

Kadın İsterse dizisinde Alev rolüyle ilk televizyon deneyimini yapmıştır. Dizide başta Hülya Avşar ve hocası Cihan Ünal olmakla önemli bir kadro ile çalışan Çakır için bu iyi bir başlangıç oldu. Dizinin sona ermesinin ardından İki Arada Aşk adlı dizide başrolde yer aldı. Sonrasında da İşte Benim (veya diğer adıyla Evet Benim) dizisinde yer aldı.

Deniz Çakır en büyük çıkışını Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından günümüze uyarlanan Yaprak Dökümü dizisiyle yaptı. Dizideki oyunculuğu kendisine 2010 senesinde ilk kez takdim edilen İsmail Cem Televizyon Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Dram ödülü kazandırdı. Bu sıralarda İstanbul Devlet Tiyatrosunda “Uyarca” isimli oyunda yer almıştır. Deniz Çakır 2008 senesinde Kako Si? filminde başrolü üstlendi. 40 isimli sinema filminde yine başrolde yer almıştır. 2009 senesinde Aşk Sözleri isimli bazı William Shakespeare oyunlarının karışımı olan bir tiyatro oyununda yer aldı. Oyundaki performansıyla Afife Jale Ödülleri’nde bir adaylıkla onurlandırıldı. Oyuncu bunun dışında seslendirmeler de yapmaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir