MasterChef’te Tunahan’ın davranışları yarışmacıları canından bezdirdi! Tunahan Ak diskalifiye mi ediliyor?

featured

Masterchef’te yarışan Tunahan Ak diskalifiye iddiaları ile milyonlarca izleyenin gündeminde yer alıyor. Gerek tavırları gerekse yarışmadaki başarısıyla kısa zamanda izleyenlerin beğenisini kazanan isim geçtiğimiz günlerde iddiaya göre Twitter hesabı üzerinden yaptığı küfürlü paylaşımla takipçilerinden tepki görmüştü. Bu kapsamda geçtiğimiz sezon benzer bir durum karşısında diskalifiye olan Uğur isimli yarışmacı akıllara geldi.

YARIŞMADAN ÖNCE FENOMENDİ

Yarışmanın başından bu yana kadar geniş bir hayran kitlesi elde eden Tunahan Ak’ın Masterchef öncesi de fenomen olduğunu öğrenilmişti.

Genç yarışmacı daha önce kendisiyle alakalı çıkan iddialara karşı sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu.

Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın jüri üyeliğini üstlendiği MasterChef Türkiye’de 66. bölümde; şeflerin tadım yapmasının ardından en iyi künefeyi yaparak mavi takım kaptanı olan kişi Dilara oldu. Dilara kırmızı takım kaptanı olması için Hamza’yı seçti.

Mavi takım kaptanı Dilara Başaran, ekibine; Eren, Sergen, Tahsin, Milhan, Ateş, Mert ve Azize’yi seçti.

Hamza’nın kaptan olduğu kırmızı takımda ise Şükrü, Hasan, Emre, Burcu, Mustafa, Tunahan ve Safanur yer aldı. Ancak Hamza’nın Tunahan’ı çağırırken söylediği sözler, geceye damga vurdu.

HAMZA’NIN SÖZLERİ TUNAHAN’IN KIZDIRDI

Kırmızı takım kaptanı Hamza; Azize, Safanur ve Tunahan’ın kaldığı üçlüden Tunahan’ı takımına çağırdı.

Tunahan’ın adını söylerken, “Ustaların çaya, çorbaya ve kahveye ihtiyacı var. Mutfağında bir çırağa ihtiyacı olduğu için Tunahan’ı çağırıyorum” demesi ortalığı karıştırdı.

Bu sırada “Şükrü ve Burcu’nun Tunahan’ın çırak olduğunu düşünmüyorum” demesi üzerine takım kaptanı Hamza Mercimek, şaka yaptığını söyledi.

Sakin olacağım” diyerek arkadaşlarının yanına gelen Tunahan, Bu sözlere çok sinirlendiğini, Hamza ile yakın olmadığını ve onun kendisine şaka yapamayacağını dile getirdi. Şeflerin duygularını sorması üzerine de şu sözleri söyledi:

“KENDİ KENDİMİN KAPTANLIĞINI YAPARIM”

“Kendi çayını, çorbasını yapamayan insanın ben kaptanlık yapmasını beklemiyorum. Onun dışında ben bu hafta kendi kendimin kaptanlığını yaparım. Kaybedersek de potaya gidecek isim bariz bellidir bu takımda. Saygısızlık bu ve ben bana saygısızlıkla yaklaşan birine ne kadar saygılı olabilirim bu hafta deneyip göreceğim. Ayıp. Sen çayını kendin yap, bu hafta elenince çayını evde yaparlar sana”

Stüdyodaki gerginlikten sonra bireysel röportajında konuşan Hamza, “Tunahan’ı seçerken bir makara yapmak istedim. Ortamı biraz gevşetmek istedim. Tunahan çok üzüldü bu duruma, kötü niyet yok içimde. Özür dilerim yine de. Ben oraya bir neşe bir renk katmak istedim. Alınma böyle şeylere” dedi.

TUNAHAN AK DİSKALİFİYE Mİ EDİLECEK?

MasterChef yarışmacıları bu sene koronavirüs önlemleri kapsamında kendileri için özel olarak hazırlanan evlerde birlikte kalıyor.

Erkeklerin kaldığı evde sorunlar çıkardığı iddia edilen ve bugüne kadar Hamza, Sergen ve birçok yarışmacıyla ikili tartışmalara giren Tunahan Ak sosyal medyada da izleyicilerin tepkisini çekiyor.

Henüz bu iddiaların aslıyla alakalı bir açıklama bulunmuyor.

TUNAHAN AK KİMDİR?

MasterChef Türkiye 2021 ana kadrosuna giren Tunahan Ak, 20 yaşında ve aslen Bulgaristan göçmeni olup kütük olarak Bursalı. İzmit doğumlu olan Tunahan Ak, yarışmaya İstanbul’dan katılıyor. Hayatında bir değişiklik olsun istediğini ve MasterChef Türkiye’ye katılmanın da iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

14 yaşına kadar İzmit’te ailesiyle beraber yaşadı. Aşçılık lisesi mezunu olan Tunahan Ak, Bolu’da 4 sene yatılı okumuş. İki senedir İstanbul’da yaşayan Tunahan Ak, bir yıldır Kadıköy’de çikolata imalathanesinde çalışıyor.

Lise zamanı Müjdat gezen sanat merkezinde tiyatro eğitimi alıp sonrasında Kadıköy craft tiyatro da bir oyunculuk atölyesinde eğitim aldım. Üniversiteye hazırlanırken bir TV programına (MasterChef) katılıp hayatımın yönünü değiştirdiğini belirtiyor.

ELEME TURUNDA HERKESİ GÜLDÜREN DİYALOG

Tunahan Ak ile şefler arasındaki diyaloglar, izleyenleri kahkahaya boğdu. Mehmet şefin “Eti nasıl pişirmek istedin?” sorusuna “Tavada” şeklinde cevap vermesi Danilo şef ve Somer şefi çok güldürdü. Mehmet şef, derece olarak demek istiyorum deyince Tunahan’ın 60 derece cevabı iki şefe kahkaha attırdı. Mehmet şef, bu cevaplar karşısında “Kamera şakası falan değilsin dimi” diyerek tepki verdi.

INSTAGRAM HESABI NEDİR?

MasterChef Türkiye izleyicileri, ana kadroya giren Tunahan Ak’ın Instagram hesabı başta olmak üzere sosyal medya hesaplarını merak ediyor. “ttunahanak” kullanıcı adıyla Instagram’da yer alan Tunahan Ak’ın şu an 243 bin takipçisi var.

ANA KADRO YOLCULUĞU

Tunahan Ak, ilk eleme turunda tatlı patates yatağında bonfile yemeği ile şeflerden iki evet aldı. Somer şefin hayır dediği Tunahan Ak, sonraki tura geçmeyi başardı.

MasterChef Türkiye’de üçlü düelloda Mehmet Şef’in imza yemeği olan ciğerli taze kabak çorbasının istendiği yarışmacılar Azadeh, Tunahan ve Mehmet, verilen sürede en iyi çorbayı yapabilmek için mücadele verdi. Turu geçen yarışmacı Tunahan Ak oldu.

Final turunda ilk grubun beşinci gününde yarışmacılardan istenen yemek basmati pilav ile birlikte Tayland usulü köri soslu ördek yapmaları istendi. Tunahan Ak ile turu geçenler Ateş, Mete, Umutcan, Sergen oldu. Yaratıcılık oyununda verilen ana malzeme barbunya oldu. Bu bölümde en iyi tabağı çıkarıp ana kadroya giren beşinci isim Tunahan Ak oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir