Sergen Özen Masterchef’e veda etti! Stüdyo gözyaşlarına boğuldu…

MasterChef'te dün akşam çeyrek final heyecanı yaşandı. Tahsin ve Eren’in ilk 3’e adını yazdırmasının ardından Sergen ve Hasan arasında müthiş bir mücadele gerçekleşti.

Mehmet Yalçınaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun jüri üyeliklerini yaptığı MasterChef Türkiye’de finale gelindi. MasterChef’te aylardır süren maraton 15 Ocak Cuma akşamı büyük finalle noktalanacak.

MASTERCHEF’TE İLK 3. FİNALİST KİM OLDU?

Çeyrek finalist iki yarışmacı Sergen ile Hasan, finale kalan son isim olmak için tezgah başına geçti. Şefler, yarışmacılardan üç farklı yemek yapmalarını istedi. Her yemek için şefler, on üzerinden puan verdi.

Günün ilk oyunda istenilen yemek Pekin ördeği idi. Verilen 1,5 saatlik süre sonunda Sergen 23, Hasan 21 puan aldı. Günün ikinci oyunu yaratıcılık idi. Verilen ana ürün pomelo oldu. Kırk dakikalık süre sonunda Sergen ile Hasan arasındaki fark bire düştü. Sergen 42, Hasan 41 puanda son oyuna girdi.

MEHMET ŞEF’İN ÖZEL TARİFİ YAPILDI

Üçüncü oyunda ise yarışmacılardan istenen yemek, Mehmet Yalçınkaya’nın özel tarifi olan yüzgeç külü kırlangıç yanağı çorbası oldu. Bu oyunda Sergen 19, Hasan 25 puan aldı. Böylece MasterChef’te toplamda Hasan 66, Sergen 61 puan aldı. Şeflerin verdiği puanlarla MasterChef 2021’de ilk 3 arasına giren yarışmacı Hasan oldu. MasterChef’in sevilen yarışmacılarından Sergen Özen ise 4. olarak yarışmaya veda etti.

DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

MasterChef Türkiye’ye 4. olarak veda eden Sergen Özen, duygusal anlar yaşadı. MasterChef’e veda konuşması yapan Sergen, “Hepinize teker teker teşekkür ederim. Gelebileceğim en güzel yerlere geldim. Bu meslek için çabaladım, kendimi kanıtladım. Buradan çıktığım gibi çok güzel işler yapacağım” dedi. Yarışmacı arkadaşlarının ve ünlü şeflerin alkışlarla destek olduğu Sergen, şeflere sarılarak veda etti.

SERGEN ÖZEN KİMDİR?

MasterChef Türkiye 2021 yarışmacısı Sergen Özen, 27 Temmuz 1996 tarihinde Tekirdağ’da doğdu. Annesinin adı ise Elif’tir. Aslen Tekirdağlı olan Sergen Özen, geçen sene de yarışmaya katılmış fakat eleme turunda yemeğin sosunu katmayı unutması nedeniyle elenmişti.

Aşçılık mesleğine Tekirdağ Turizm Otelcilik Lisesinde başlayan, sonrasında Pamukkale Üniversitesinde aşçılık bölümü okuyan Sergen Özen, dokuz senedir aşçılık yapıyor. Köftecilik üzerine dükkanı olan yarışmacı, geçen sezon yaptığı hatayı yapmayacağını ve yarım kalan hesabı kapatmaya geldiğini belirtti.Bugüne kadar yaptığı yemekler sayesinde ödüller de almıştır. İstanbul’daki gastronomi yarışmasında üçüncülüğü bulunmaktadır. Ayrıca Alanya Altın Kepçe’de birincilik elde etmiştir. Balık tutmayı çok seviyor ve yaklaşık on yıldır aşçılık yapıyor.

MasterChef Sergen Özen, ilerideki büyük hedeflerinden birisini Miami’ye Tekirdağ Köftecisi açmak ve bu köfteci dükkanı zinciri oluşturmak olduğunu belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir