Marmaris’te orman yangını! Alevler yerleşim bölgelerini tehdit ediyor

featured

Muğla’nın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Marmaris’te ormanlık alanda başlayan yangın, saniyeler içerisinde büyüdü.

Marmaris ile İçmeler kara yolu üzerindeki Pamucak mevkisinde, orman alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Söndürme çalışmaları devam ediyor

Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 4 helikopterin yanı sıra İzmir ve Denizli’den gelen 2 helikopter, arazözlar, dozer, su tankerleri ve çok sayıda orman işçisinin yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale ediyor.

Bölgeye hareket eden ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için çaba yoğun gösteriyor.

Turistler korku dolu gözlerle izledi

Yangının yerleşim yerleri için bir tehdit oluşturmadığı, söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yangın, plajlardan denize girenler tarafından endişeyle izlendi.

Orman Genel Müdürlüğü’nden açıklama

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 10:30’da çıkan yangına 10:40’ta ilk müdahalenin yapıldığını, bölgeye 6 helikopter, 4 ilk müdahale aracı, 1 dozer, 35 arazöz sevk edildiğini duyurdu. OGM daha sonra yangına müdahale eden helikopter sayısının 10’a, ilk müdahale aracının 7’ye arazöz sayısının 78’e, dozer sayısının da 6’ya çıkarıldığını duyurdu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir