Marmara’yı sağanak vurdu! İstanbul’da istinat duvarı çöktü, 1 kişi göçük altında kaldı

Marmara’yı etkisi altına alan sağanak yağış, özellikle İstanbul’u kötü etkiledi. Tarihi Kapalıçarşı dahil birçok yer sular altında kalırken, Beykoz’da yağan yağışın ardından istinat duvarı çöktü, 1 kişi göçük altında kaldı.

featured

İstanbul‘da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışın ardından Beykoz’da istinat duvarı çöktü. Göçük altında bir kişinin kaldığı belirtildi.

İstanbul Beykoz’da yağışın ardından istinat duvarı çöktü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis sevk edildi. 1 kişinin göçük altında kaldığı belirtiliyor. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Anadolu Yakası’nda etkili olan yağış sonrası Maltepe’de sokaklarda su taşkınları yaşandı. Yoğun yağış nedeniyle 3 araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı. İhbar üzerine Karayolları ekipleri, yollarda biriken suları tahliye etmek için çalışma başlatırken mahsur kalan sürücüler ekipler tarafından kurtarıldı. Bazı araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti.

İstanbul’un altyapısını delik deşik eden Ekrem İmamoğlu yağmura çözümü buldu: Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın

Avrupa yakasında sağanak sabah saatlerinde özellikle Beykoz ilçesinde etkili oldu. Yağışın etkisiyle D-100 Karayolu Ankara istikameti Haliç Köprüsü, Okmeydanı, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu mevkileri ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Kent genelinde yağışın etkisiyle kayganlaşan yollarda maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre saat 10.06 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu oranı yüzde 54 ölçüldü.

ÜSKÜDAR’DA BİR YOLCU FENALAŞTI

Üsküdar’da yoğun yağış sonrası göle dönen cadde üzerinde 1 araç mahsur kaldı. Yol üzerinde seyir halinde bulunan İETT aracında seyahat eden 1 yolcu ise fenalaştı. Adrese gelen sağlık ekipleri şahsı ambulansa alarak ayakta tedavisini gerçekleştirdi. Vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kapalıçarşı’da su baskını meydana gelirken, Sultanahmet sokaklarında da taşkınlar yaşandı.

Ekrem’in İstanbul’u dökülüyor! İETT otobüsünü bile su bastı

AFAD VE AKOM’DAN UYARI

AKOM ve AFAD İstanbul’da devam sağanak yağışla ilgili uyarılarda bulundu.

Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) Twitter hesabından yapılan duyuruda, sağanağın sabah saatlerinde Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde etkili olduğu belirtildi Açıklamada,, “Yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini artıracağı, öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki saatlerde Anadolu yakasında yoğun yağış geçişleri yaşanması beklenmektedir.” ifadelerine yer verildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada ise, “İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

Şiddetli yağış İstanbul’u esir aldı! Daha fenası geliyor: AKOM saat verip uyardı…

TRAMVAY SEFERLERİNDE AKSAMA

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle tramvay seferlerinde de aksamalar yaşanmaya başlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen sağanak yağış, etkili olmaya başladı. Sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, trafikteki sürücüler zor anlar yaşadı. Sağanaktan kaynaklı Fatih Aksaray bölgesinde tramvay seferlerinde aksamalar yaşanmaya başladı. Su birikintilerinden dolayı da bazı bölgelerde araçlar ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada; T5 tramvay hattı, TF2 hattı, ve T1 Kabataş-Bağcılar tramvay sefelerinin iptal edildiği duyuruldu.

BURSA’DA DERE TAŞTI

Bursa’da ise sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Mudanya ilçesindeki Işıklı Deresi taştı, Bursa-Mudanya yolunu su bastı. Araçlar ise sular içinde kaldı.

İlçede birçok ev ve iş yerine de su doldu. Mudanya Belediyesi ekipleri, ağaç devrilmesi sonucu kapanan yolların yeniden açılması için iş makineleriyle çalışma başlattı. Bursa Valisi Yakup Canbolat ile AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu da Mudanya’ya gelerek Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile durum değerlendirmesinde bulundu. Sağanak, Nilüfer ilçesinde de etkili oldu.

Kentte yağışların akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri; metrekareye Mudanya’da 21, Nilüfer’de 28, Gemlik’te ise 15 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

YALOVA’DA SU TAŞKINI

Sağanak Yalova’da da etkisini gösterdi. Kentte sabah başlayan ve devam eden sağanak nedeniyle bazı cadde ile sokaklarda su birikintileri oluştu. Belirli aralıklarla oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, trafikte aksamalar yaşandı.

YALOVA VALİLİĞİ’NDEN UYARI

Yalova Valiliği, kentte devam eden sağanak nedeniyle oluşabilecek sel, yıldırım, dolu ve hortum olaylarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Valilikten yapılan açıklamada, il ve ilçelerde sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış sonucu sel ve su taşkınları olduğu belirtildi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne 50 araç ve ev baskını ihbarı geldiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Belediyeler, itfaiye, jandarma, AFAD, İl Özel İdaresi ekipleri olaylara müdahale etmektedir. Çağrı merkezimize şu ana kadar 11 adet mahsur kalma, 45 adet su baskını, 8 adet trafik kazası, 1 adet trafo yangını, 1 adet asansörde kalma, 1 adet yardım talebi, 1 adet motosiklet kazası, 1 adet araç çekilme ihbarı gelmiştir. Yalova için kuvvetli yağışın devam etmesi beklenmekte olup sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

TEKİRDAĞ’DA BAZI EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Tekirdağ’da da sağanak etkili olurken, Süleymanpaşa ilçesine bağlı Kumbağ Mahallesi’nde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Süleymanpaşa’nın Kumbağ Mahallesi’ndeki cadde ve sokaklar, göle dönerken, 1 ev ile 14 iş yerini su bastı. Esnaf, su tahliyesi yapmaya çalışırken, belediye ekipleri de çalışmalarını sürdürdü. Jandarma ekipleri ise su basan ev ve iş yerlerinde incelemelerde bulundu.

KOCAELİ’DE DE SEL VE TAŞKIN UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Kocaeli’de sağanak etkili olmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 17 ilde sarı kodlu yağış uyarısı verilmişti. Hava sıcaklığının 20 derece ölçüldüğü kentte, hafif gök gürültülü sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı vatandaşlar şemsiyeyle önlem alırken, bazıları ise sağanağa hazırlıksız yakalandı.

Kocaeli Valiliği, sel ve taşkınlara karşı vatandaşların tedbirli olması yönünde uyarılarda bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir