Mansur Yavaş’tan Çin Büyükelçiliği’ne ikinci gol! Büyükelçiliğin bulunduğu caddenin adı değişiyor

featured

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi’nde konuştu. Rozetsiz başkanlık yapacağı yönündeki sözünü hatırlatarak, “Bizim belediyecilik anlayışımızla birlikte, vatandaşa tepeden bakma dönemi bitti, hesap verme dönemi başladı. Ankara’ya en büyük hizmet, fitne ve ayrımcılığın ortadan kalkmış olmasıdır” dedi. Başkan Yavaş, önceliklerinin Ankaralının yatağa aç girmemesi olduğunu vurgulayarak şu mesajları verdi:

Göğü kapatan gökdelenler dikebilirsiniz. Köprüler, kavşaklar inşa edebilirsiniz. Beş para etmez heykel, oyuncak ve saatlere görmemişler gibi dünyanın parasını verebilirsiniz. Peki para gücüyle güven inşa edebilir misiniz. Lüks ve israfa savaş açtık, kayırmacılığa son verdik. Ankara’da hâlâ tankerle su taşınan yerler varken, bizden bunları halletmek yerine uçuk projeler beklemeyin. Çünkü önceliğimiz halk.

“Önceliğimiz insan”

Betona sevdalı, gelişmişliği asfaltla ölçen, gökdelenleri rant kapısı yapan, plastik ve demiri kutsayan bir belediyecilik anlayışına son vermek için kolları sıvadık. Önceliğimiz insan. Belediyeyi gerçek sahibine, yani halka iade ettik… Şehirde artık gerilim üreten ve insanları birbirine düşürmekten keyif alan bir yönetim yok.

Bizim partizanca davrandığımıza dair eleştiri getirebilecek tek bir kişi bile çıkmaz. Mazbatayı aldığımız günden itibaren sandıkları unuttuk. Rozetimizi çıkardık, Önce partili, önce yandaş, önce paydaş, önce akraba veya dost gibi ayrımcılığı sildik, kayırmacılığa da son verdik…

“Çin’den gelen böcekler…”

Kenti parsellemiş bir avuç rantçının doymak bilmeyen iştahına mı hizmet edeceğiz? Yoksa halkın tamamının mutluluğu için mi çalışacağız? Çin’den getirilen böceklere, şişme oyuncaklara, heykellere alıştırıldığınız için yaptıklarımızı değersiz bulanlar çıkabilir. Bizler, otoparklar bir aile vakfına peşkeş çekilirken ses çıkarmayanların, şimdi belediyenin elindeki otoparklara zam yapılmasına neden karşı çıktıklarına elbette anlıyoruz. Bizi buraya halkın iradesi getirdi, halkın parasını kullanıyoruz. Ne o parayı israf etme hakkımız var ne de halka karşı sorumsuz davranma hakkımız. Ankara’ya en büyük hizmet, fitne ve ayrımcılığın ortadan kalkmış olmasıdır.”

İsim değişikliği önerisi

Geçtiğimiz günlerde Çin Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alarak tehdit mesajı yayınlamasının ardından Mansur Yavaş’tan hamle geldi.

Bugün toplanan Ankara Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısında belediye meclisine sunulan önergede Çin Büyükelçiliği’nin bulunduğu Ferit Recai Eruğrul Caddesi’nin ismini değiştirme teklifi sunuldu.

Teklifte “Çankaya İlçesi Oran Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ‘Ferit Recai Ertuğrul Caddesi’ isimli yol güzergahının tamamının veya kurum binasının olduğu kısmın “Türksoy Caddesi” olarak değiştirilmesi” ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Çin Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek tehdit eden bir paylaşımda yapmıştı.. Barın Katliamı’nı konu alan paylaşımlarda bulunan Akşener ve Yavaş, Çin tarafından eleştiri konusu olmuştu. Fakat eleştirmekten daha öte sanki tehdit eder bir tavır içinde olmaları Türkiye’yi de çok kızdırmıştı.

Olayın ertesi günü ABB, Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlatmıştı. Olay, Çin Büyükelçiliği’nin cevabına bir misilleme olarak algılanmıştı.

ASKİ ekipleri, Mansur Yavaş ve Meral Akşener’i tehdit eden Çin Büyükelçiliği önünde kayıp-kaçak kazısı yaptı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir