Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan Meral Akşener’e tarihi kapak: ‘Kılıçdaroğlu’nun yanındayız’

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in adaylık çağrısında bulunduğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da görüşme gerçekleştirdi. Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yer aldı. Görüşmenin ardından İmamoğlu ve Yavaş sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklama ile Akşener'in adaylık çağrısını reddetti.

featured

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Aday olun’ çağrısı yaptığı ve uğruna Altılı Masayı devirdiği Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, aynı dakika aynı saatte (23.40) paylaşım yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek olduklarını açıkladılar.

AKŞENER’İN ADAYLIK ÇAĞRISI

“Kumar masasında, noter masasında olmayacağız” diyerek 6’lı koalisyonu deviren Akşener, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’a da aday olmaları konusunda çağrıda bulunmuştu.

ANKARA’DA BULUŞTULAR

Akşener’in çağrısının ardından gözlerin çevrildiği İmamoğlu ve Yavaş Ankara’da bir araya geldi. Ankara’daki toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

AKŞENER’İN ÇAĞRISINA RET!

Görüşmenin ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sosyal medya hesaplarından Akşener’in adaylık çağrısını reddeden açıklamalarda bulundu.

‘KILIÇDAROĞLU İRADEMİZİ TEMSİL EDİYOR’

Ekrem İmamoğlu ise “Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu’nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir