Mansur Yavaş: “Şişme Dinocan’ın Ankara halkının tarihi ve kültürüyle ne ilgisi var!”

featured

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısı, ABB Meclisi’nin AKP’li üyeleri salondan ayrılınca yeter sayı olmadığı gerekçesiyle ertelendi.

Salondan ayrılan üyelere tepki gösteren ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda da aynısını yaptınız. Yanıtlarımızı Ankara halkı duymasın diye toplantıyı sabaha kadar uzattınız” dedi.

Yeter sayı olmadığı için ertelenen toplantıda sunum yapacağını daha önce açıkladığını anımsatan Yavaş, “Toplantıyı sabote ettiler. Yalanlarının ortaya çıkmasından korkuyorlar” diye konuştu.

AKP ve MHP’li meclis üyelerinin, “Çoğunluğa dayanarak bir şeyler yaptıklarını” savunan Yavaş, “Bu toplantının da yapılmasını istemiyorlar. Ama sunumumu tüm Türkiye’nin duymasını sağlayacağım” ifadelerini kullandı.

Gökçek döneminin projelerini tek tek anlattı

AKP ve MHP’li meclis üyelerinin, “Çoğunluğa dayanarak bir şeyler yaptıklarını” savunan Yavaş, “Bu toplantının da yapılmasını istemiyorlar. Ama sunumumu tüm Türkiye’nin duymasını sağlayacağım” ifadelerini kullandı. Yavaş, ABB Meclis Toplantısı’nda okuyamadığını sunumunu, ayrı bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı.

Yavaş’ın sunumunun en çarpıcı bölümlerinden biri de Ankapark ile ilgili bölüm oldu. Ankapark’a ilişkin yürütülen bilirkişi incelemesinin tamamlandığını bildiren Yavaş, “Bilirkişi çalışması yapılan sürede elektrik borcu da dahil belirlenen zarar 111 milyon TL” dedi.

Yavaş açıklamasında, “Bize heykel belediyeciliği yapıyor diyenler, kentin dört bir tarafında heykel yapıyor. Gökçek döneminde yapılan bu eserin adı ‘Şişme Dinocan’. Murat Bey bu yayını izliyorsunuz biliyorum. Bunun Ankara halkının tarihi ve kültürüyle ne alakası var” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir