Mansur Yavaş adaylık çağrısına cevap verirken İmamoğlu’na salladı! Akşener rahatsız oldu, kürsüden ayrıldı

Irkçı Zafer Partisi lideri Özdağ’ın cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladığı CHP’li Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’le görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Yavaş’ın isim vermeden, ‘’Bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece işini yapmalı. Diğer siyasi parti genel başkanlarına laf söylememeli’’ yaptığı açıklama, ‘’Mansur Yavaş, CHP’li Ekrem İmamoğlu’na mı salladı?’’ şeklinde yorumlandı.

featured

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘a Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın “Benim cumhurbaşkanı adayım Yavaş” çıkışı soruldu. Mansur Yavaş, belediye başkanlarının kendi işleri ile ilgilenmeleri gerektiğini söyledi. İmamoğlu’nun siyasi çıkışlarına gönderme yaptığı düşünülen Yavaş, “Bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece işini yapmalı. Ne diğer siyasi partilere, genel başkanlarına laf söylemeli. İşini gücünü yapmalı.” şeklinde konuştu. İmamoğlu’na olan desteğiyle bilinen Akşener, Mansur Yavaş’ın bu sözlerinden rahatsız olunca Yavaş’ın cümlesi bitmeden kürsüden ayrıldı, toplantıyı bitirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret ettiği Meral Akşener’le yaptığı görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

İMAMOĞLU’NA GÖNDERME: BAŞKANLAR İŞİNİ YAPMALI

Mansur Yavaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın kendisini cumhurbaşkanı adayı göstereceklerini açıklamasının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Ben biliyorsunuz bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı; ne diğer siyasi partilere, siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne onların iç işlerine karışmak, işini gücünü yapmalıdır.

Ben seçilmeden önce ‘bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız’ diye söz vermiştim. Bu tavrımı aynen devam ettiriyorum. Böyle bazen böyle siyasi muarızların bu tür konuşmalarına da şahit oluyoruz; ama o çizgimi de hiç bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim çünkü ben siyasetin içinde bir insan değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim rızam dışında, bilgim dışında; ben de görevimin başındayım.”

AKŞENER RAHATSIZ OLDU KÜRSÜDEN AYRILDI

İmamoğlu’na olan desteğiyle bilinen Akşener, Mansur Yavaş’ın bu sözlerinden rahatsız olunca Yavaş’ın cümlesi bitmeden kürsüden ayrıldı, toplantıyı bitirdi.

“MANSUR YAVAŞ’I GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Mansur Yavaş”, Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Bu bir adaylık değil, milli bir meseledir” demişti.

Özdağ konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; ‘Hayır o Ankara’nın belediye başkanıdır, işini yapsın’, hiç kimse Türkiye’nin kaderiyle ilgili olarak böyle bir şey diyemez. Kamuoyunda Mansur Bey’in her kesimde karşılığını olduğunu gördük. Bunu bir siyasi partinin genel başkanı olarak söylüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir