Manchester United, Christian Eriksen’i kadrosuna kattı!

Manchester United, serbest oyuncu durumunda olan Christian Eriksen'i transfer ettiğini açıkladı.

featured

Euro 2020’de yaşadığı kalp rahatsızlığı sonrası kariyerinde büyük bir düşüş yaşayan Christian Eriksen, Manchester United’a transfer oldu.

Premier Lig’de yeni sezon öncesinde hazırlıklarını Avustralya’da sürdüren Manchester United, Tyrell Malacia’nın ardından bir transferini daha açıkladı.

3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Kulüpten yapılan açıklamada, serbest oyuncu statüsünde olan Christian Eriksen’le 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Geride kalan sezonda Brentford forması giyen Danimarkalı oyuncu, sözleşmesinin bitmesinin ardından takımdan ayrılmıştı.

İlk açıklamasını kulübün internet sitesine yapan Eriksen şunları söyledi, “Manchester United özel bir kulüp ve takıma katılmak için sabırsızlanıyorum. Old Trafford’da farklı formalarla oynama şansı yakaladım ama kırmızı formayla orada oynamak harika bir duygu olacak.”

PREMIER LİGE DÖNDÜ

İtalya Futbol Federasyonu, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda geçirdiği kalp krizinin ardından ameliyat olan Eriksen’in İtalya’da futbol oynayamayacağını açıklamıştı.

Bu kararın ardından Inter’le olan sözleşmesi fesheden Eriksen, geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Brentford’la 6 aylık sözleşme imzaladı.

2021/22 sezonunda 11 maçta süre alan Eriksen, 1 gol ve 4 asist kaydetti. 30 yaşındaki oyuncu Premier Lig’de daha önce Tottenham’da da forma giymişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir