Manavgat’taki yangında ölü sayısı 3’e yükseldi! Osman Gardaş ve Şehri Gardaş hayatını kaybetti

featured

Dün öğle saatlerinde Manavgat’ın Yeniköy mahallesinde başlayan ve büyüyerek 4 farklı noktada gün boyu ilerleyen yangına müdahale devam ediyor.

Gece boyunca esen şiddetli poyraz nedeniyle alevler Ulukapı Sülek Mahallesin’e kadar geldi. Yangının ilk çıktığı noktaya 25, Manavgat merkeze ise 4 kilometre uzaklıktaki mahalle jandarma ekipleri tarafından boşaltıldı.

Manavgat’tan acı haber

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Manavgat’taki orman yangına ilişkin basına açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli Kepez’de 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Manavgat’taki yangından acı haber! Dumandan etkilenen 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel hayatını kaybetti

Yangınlar nedeniyle Antalya’da 18 köy ve mahalle, Adana Kozan’da 6 köy, Pozantı’da 5 köy, Mersin Aydıncık ilçesinde 5 köyün boşaltıldığını da dile getiren Pakdemirli, “Tabi ki buradaki önceliğimiz yerleşim yerleri. Bazı alanların yandığı ve yanmaya devam ettiğini göreceksiniz ama önemli olan yerleşim yerleri ve birinci önceliğimiz cana herhangi bir şey gelmemesi. Yangın sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturmalar devam ediyor. Rüzgarın çok yönlü, nemin düşük olması işimizi zorlaştırıyor” dedi.

Bakan Pakdemirli yangındaki son durumu açıkladı: “1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi mahsur kaldı”

Ölü sayısı 3’e yükseldi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden orman yangınında ölü sayısı 3’e yükseldi. Akseki’nin Kepezbeleni köyünde dün akşam 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel’in ölümünün ardından, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2 vatandaşın daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Maalesef Antalya Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkisinde ikamet eden Osman Gardaş ve Şehri Gardaş’ı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir