Manavgat’taki yangında kundaklama iddiaları! Yangın 4 noktada aynı anda çıktı…

featured

Antalya’nın Manavgat ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda, büyük bir yangın çıktı. Yerleşim bölgelerine sıçrayan yangın, rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı.

Bölgeyi tamamen duman kaplarken, yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere yoğun şekilde müdahale ediliyor.

Manavgat’taki orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor! Korkunç görüntüler…

Manavgat Belediye Başkanı son durumu anlattı

Çıkan yangının ardından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CNN Türk ekranlarına bağlandı.

Sözen, “Haber alamadığımız noktalar var. Yangın yerleşim yerlerine sıçradı, boyutu çok büyük. Büyümeye devam ediyor. İnanın neyle mücadele ettiğimizi şu an bilemiyoruz. Nereye müdahale edeceğimizi şaşırdık.” dedi.

“Nereye müdahale edeceğimizi şaşırdık”

Yangınla ilgili bilgi vermeye devam eden Şükrü Sözen’in açıklamaları şu şekilde:

“Yangın yerleşim yerlerine ulaştı, ev ve iş yerlerine zarar verdi. Yangın Manavgat merkeze sirayet etmiş durumda. Tahliye edilen yerleşim alanları var, can kaybı olmamasını umuyoruz. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede yayılıyor. Nereye müdahale edeceğimizi şaşırdık. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Vatandaşlarımızdan yangının olduğu bölgelerde araçlarıyla trafik oluşturmamalarını istiyoruz.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten açıklama

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “27 yıllık yöneticiyim, ben böyle bir yangın görmedim. 4 mahallemiz boşaltıldı. İnsanlarımız, tahliye anlamında evlerinden itfaiye yardımıyla boşaltılıyor. Önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Şu ana kadar can kaybı yok. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor, inşallah en kısa zamanda söndürürüz. 4 noktada birden yangın çıkması düşündürücü. Acaba kundaklama var mı? Bunu araştıracaklardır, sayın valim bunu araştırtacaktır. Bunu kısa zamanda öğrenmiş oluruz” dedi.

Yangında kundaklama iddiası

Öte yandan bir sosyal medya kullanıcısının kundaklama iddialarını güçlendiren sözleri sosyal medyada paylaşıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir