Malazgirt ve Büyük Taarruz’u aynı kefede tartanlar yazık ediyor

featured

1071’de girdiğimiz ve Malazgirt Zaferi sayesinde ‘vatan’ dediğimiz bu topraklardan tamamen çıkarılmak üzereydik. 850 yıl boyunca vatanımız olan topraklar bölüşülmüş, emperyalist güçler ve bu toprakların hayaliyle yaşayan yardakçıları dört bir yanı işgal etmişlerdi. Fakirdik, eksiktik, zayıftık.

Keşke Yunan galip gelseydi diyenlerden değilseniz, bir kulak verin. Büyük Taarruz da, Malazgirt Zaferi de bu topraklardaki hakimiyetimizin en önemli, büyük ve tarihi zaferleridir. Aynı şekilde kutlanmalı, aynı heyecanla yaşatılmalıdır. Farklı zamanlarda ve farklı şartlarda yaşamış iki büyük kumandanı karşılaştırmak, başarılarını birer kefeye koyup tartmak ne ayıp!

Tüm Trakya elden gitmiş. Bursa, İstanbul, Edirne düşman çizmesi altında eziliyor. Anadolu’da halk işkence görüyor, Ankara tehdit altında. Fakirlik, yokluk diz boyu. Ordu düzensiz ve zayıf. Sayıca az. Dünyanın en güçlü devletlerinin sağladığı, en modern silahlarla donatılmış yancıları, topraklarımızı işgal etmiş. Sistematik bir şekilde yok ediliyoruz.

Ne yani? Bir güneş gibi doğmadı mı Atatürk Anadolu’da? Büyük Taarruz’u başlatmadı mı? Osmanlı’nın tarih boyunca her taarruzdan koruduğu, koca bir imparatorluğun doğduğu topraklar; Söğüt, Bursa, İznik, Domaniç, Kütahya, Eskişehir işgal altında değil miydi?

Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz’la başlayan ve 9 Eylül’de sonuçlanan bu imkansız savaşı kazanmadı mı dedelerimiz, ninelerimiz?

Tüm Anadolu’yu ele geçirme hayalinde ve gücünde olan düşman tamamen temizlenip, denize dökülmedi mi?

Bu daha büyüktür, şu daha önemsizdir diyecek konumda mıyız biz bugün oturduğumuz yerden?

Sekiz yüz elli sene yaşadığımız, vatan dediğimiz Anadolu’dan temelli çıkartılıyorduk. Bu gerçek görmezden gelinebilir mi? Biri birinden daha önemsiz denilebilir mi?

Herkes, her şey eleştirilebilir.

Bazı değerlerimizi korumamız şartıyla…

1071’de Malazgirt Zaferi’yle var olduğumuz topraklar, 1921 yılı itibariyle artık vatan sıfatını yitiriyordu. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi sayesinde bu topraklar yeniden vatan toprağı oldu.

Birer kefeye koyup tartmaya, Malazgirt’i Alparslan’sız, Büyük Taarruz’u Atatürk’süz anmaya çalışanlardan sakınınız.

İyi niyet taşımamaktadırlar. (Hürriyet)

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir