Malatya’da peş peşe depremler! Uzmanlardan korkutan açıklama…

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem Malatya haricinde Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi çevre şehirlerden de yakından hissedildi. Depremden sonra 20 dakika içinde 7 artçı sarsıntı daha yaşandı. Malatya'da yaşayan vatandaşlar kendilerini dışarıya attı. Bakan Kurum'un ardından Malatya Valisi Aydın Baruş da son dakika açıklamasında bulundu.

featured

Malatya’da korkutan deprem! Son dakika bilgisine göre 17:02 sularındaki depremin şiddeti 5.2 olarak açıklandı. Malatya’nın Pütürge ilçesinde gerçekleşen deprem yerin 6 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem Malatya’nın dışında Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa gibi illerde de yakından hissedildi. Depremle ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor.

 

“EVLERE GİRİLMEMESİNDE FAYDA VAR’

AFAD, depremle ilgili Malatya’dan herhangi bir olumsuz ihbarın gelmediğini belirtti. Prof. Dr. Orhan Tüysüz, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada yakın zamanda evlere girilmemesinde fayda olduğunu belirtti.

‘O bölgedeki depremler genelde sığ olur. Daha önce de orada deprem olmuştu. Deprem etkinliği güneye doğru hareketlendi. Elazığ depremiyle oluşan tetikleme daha güney tarafa kaydı.’

 

BAKAN KURUM’DAN DEPREM AÇIKLAMASI!

‘Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya’mıza ve ülkemize geçmiş olsun.

 

VALİ BARUŞ’TAN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, ‘Deprem il merkezinde de hissedildi. Kaymakamımız ve jandarma ekiplerimizden aldığımız bilgilere göre herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Araştırmalarımız devam ediyor. Bir evimizde ufak bir hasar söz konusu.’ dedi.

 

“ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, ilçede şu an için olumsuz bir durumun olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Deprem nedeniyle ilçede metruk birkaç evin duvarlarında çatlak oluştu, onun dışında herhangi bir can ve mal kaybı yok. Tüm Malatya halkımıza geçmiş olsun. Kırsal kesimlerde ise arama tarama faaliyetlerine devam ediliyor. Şu ana kadar bir olumsuzlukla karşılaşılmadı.”

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Malatya’nın Pütürge ilçe merkezli meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra 20 dakika içinde 7 artçı sarsıntı daha yaşandı.

Doğu Anadolu fay hattının geçtiği Malatya’nın Pütürge ilçesi Tekederesi olarak AFAD tarafından merkezi gösterilen bugün saat 17.02’de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra, 17.05’de 2.3, saat 17.06’da 2.6, saat 17.07’de ve 17.08’de 1.4, saat 17.12’de 1.2, saat 17.22’de 3.0 ve saat 17.23’de 1.4 büyüklüğünde olmak üzere 20 dakikada 7 sarsıntı daha yaşandı.
Ana deprem birçok yerde hissedilirken, artçı depremler çok hissedilmedi. Son olarak 18.37’de yaşanan 4.1 büyüklüğünde deprem bazı vatandaşları tedirgin etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir