Malatya’da 5.2’lik deprem!

featured

Malatya Pütürge’de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin 8.16 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu. Taşmış Muhtarı Müslüm Endes, “Mahallede yıkılan toprak evler var. 4-5 toprak ev yıkıldı” dedi. Depremin çevre illerden de hissedildiği bildiriliyor. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi’ne göre son depremler ve Malatya depremine dair detaylar…

Malatya’nın Pütürge ilçesinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin 5.2 büyüklüğünde ve yerin 8.16 kilometre altında gerçekleştiğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, depremin büyüklüğünü 5.7 olarak verdi. Last Earthquake adlı deprem uygulamasına yansıyan bilgilerde depremin Adıyaman Sincik’te yaşandığı yer almıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Soylu, valilikten alınan bilgiye hasara yönelik ihbar olmadığını duyurdu.

CNN Türk’e konuşan Taşmış Muhtarı Müslüm Endes, “Mahallede yıkılan toprak evler var. 4-5 toprak ev yıkıldı” dedi. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ise “Hasar var, can kaybı yok” açıklamasında bulundu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir