Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerine kim gelecek? İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri kim olacak?

Mahmut Efendi Hazretleri olarak bilinen İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatının ardından yeni liderin kim olacağı merak konusu oldu. Bazı isimlerin ön plana çıktığı söylendi. Peki Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yerine kim gelecek?İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri kim olacak?

featured

Nakşibendi tarikatının Halidiye Kolu İsmailağa Şubesi’nin Şeyhi Mahmud Ustaosmanoğlu, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Bir süre önce yoğun bakıma kaldırılan Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefat haberini torunu duyurdu. Torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular” ifadelerini kullandı.

Vefat eden Şeyh Mahmut Efendi’nin yerine kim geçecek sorusu ise belirsizliğini koruyor. İlerleyen günlerde cemaatin bu konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Bağımsız.com.tr’de yer alan habere göre İsmailağa Cemaati’nin yeni şeyhi olmak üzere öne çıkan isimler şöyle;

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatıyla İsmailağa Cemaati’nin yeni şeyhi olması beklenen isimler şöyle; Mustafa Özşimşekler, Hüsamettin Vanlıoğlu, Mehmet Talu, Mahmud Eren, Muhammed Yelkenci, Abdullah Hiçdönmez, Fatih Kalender, İsmail Hünerlice. Peki İsmailağa Cemaati’nin yeni lideri kim olacak? İsmailağa Cemaati’nin yeni şeyhi kim olacak?

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, aslen nereli? Mahmut Efendi Hazretleri neden öldü, hastalığı ne? İşte sözleri…

MUSTAFA ÖZŞİMŞEKLER KİMDİR?

Mustafa Özşimşekler, 1966 senesinde Bursa’da dünyaya geldi. Hafızlığını, ilkokulu bitirdikten sonra tamamlayan Özşimşekler, ortaokul ve lise eğitimini de Bursa’da tamamladı. Lise eğitiminden sonra İktisat Fakültesi’nde okuyan Özşimşekler, bir taraftan okurken diğer taraftan Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası‘na bağlı olarak iş hayatına atıldı.

Kısa süreli bir meslek hayatından sonra hem hayatına, hem de üniversite hayatına son verip, İslâmî ilim tahsili İstanbul’a gelerek medrese eğitimine başladı. Beş sene süren medrese eğitiminden sonra Arapça ilimlerinden icâzet alarak, İstanbul’da değişik camilerde görev yapmaya başladı. Camilerdeki görevlerinin yanı sıra İstanbul içinde ve dışında bir çok yerde sohbet, konferans ve seminerler vermeye başladı.

Aynı dönemde yazarlık kariyerine de başlayan Özşimşekler, yedi yıl bir derginin Yayın Danışmanlığını yaptı. Sohbet ve konferanslarına devam etmesinin yanı sıra, hâlen Kasr-ı Ârifân Dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmektedir. Liderliğini Mahmut Ustaosmanoğlu‘nun yaptığı İsmailağa Cemaati’ne bağlı bir şekilde sohbetlerine devam eden Mustafa Özşimşekler evli ve üç çocuk babasıdır.

Mahmut Efendi Hazretleri olarak tanınan İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu vefat etti

HÜSAMETTİN VANLIOĞLU KİMDİR?

Hüsamettin Vanlıoğlu, Diğer, İslam, İslam ve Düşünce kategorilerinde eserler yazmış bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Fıkhi Meseleler (2 Cilt Takım), Hanefi Mezhebine Göre Mal-Mülk-Akit ve Ehliyet Nazariyesine Giriş, Lalegül Fm’e ve Lalegül Tv’ye Yöneltilen Fıkhi Suallere Cevaplar (Cilt 1), Muhtasar Kuduri Şerhi Lübab Tercümesi – 2 Cilt Takım, Tesettür Risalesi olarak sayılabilir.

Hüsamettin Vanlıoğlu kitapları; Ahıska Yayınevi, Cübbeli Ahmet Hoca Yayıncılık, İsmailağa Yayınları, Muallim Neşriyat, Yasin Yayınevi aracılığıyla kitapseverlerle buluşmuştur. Hüsamettin Vanlıoğlu tarafından yazılan son kitap “Hanefi Mezhebine Göre Mal-Mülk-Akit ve Ehliyet Nazariyesine Giriş”, Yasin Yayınevi tarafından okurların beğenisine sunulmuştur.

MEHMET TALU KİMDİR?

Mehmet Talu 1953 senesinin Temmuz ayında dünyaya geldi. İlkokulu 1965 senesinde Akyazı Konuralp İlkokulu’nda tamamlayan Talu ortaokulu da 1974 senesinde Sakarya ve Bursa İmam Hatip Okulu’nda okuduktan sonra yüksek tahsilini de 1975-1980 yılları arasında Erzurum İslâmî İlimler Fakültesi‘nde bitirmiştir.

Hafızlığını da Akyazı’da yapan Mehmet Talu, bu tahsili müddetince Medrese usûlü özel Arapça dersleri de aldı. 1974 senesinin Ekim ayında Bursa’da İmam-hatiplik görevine başladıktan sonra aynı göreve Erzurum’da devam etti. Fakülte mezuniyetinden sonra Bolu-Mudurnu Vaizliğine atanan Talu, 1980 senesinde de girdiği Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Arapça Asistanlık sınavını kazandı ve bu Enstitüye tayin edildi.

1983 senesinde Kayseri, 1987 senesinde Samsun İlahiyat Fakültesi’ne Arapça öğretim görevlisi olarak naklen tayini yapıldı. 1988 senesinin Eylül’ünde ise Samsun İlahiyat Fakültesi’nde görevli iken istifa etti ve özel sektörde ilahiyatçı-eğitimci-yazar olarak çalışmalarını devam ettirdi. Mehmet Talu Evli ve altı çocuk babasıdır.

FATİH KALENDER KİMDİR?

Baba memleketi Rize olan Fatih Kalender hoca 1978 istanbul doğumludur. Hoca olan Dedesi İsmail Kalender Mevlana Ali Haydar efendinin en has müridanından kıymetli bir zattır. Ali Haydar efendi Hz’nin en zor zamanlarında yanından ayrılmamış daima onun hizmetinde ve maiyetinde olmuştur.

Denizlili İbrahim efendinin deyişiyle “bizler henüz yokken Ali Haydar efendi babanın yanında bunun dedesi İsmail Kalender efendi vardı. İlk yedi kişinin içindedir. Fıkıhçı Fatih Kalender hoca da dededen, meşayıhtan nasipli biri, Ali Haydar efendinin Dedesine duası ve himmetinin neticesidir adeta” Fatih Kalender hocaefendinin babası İhsan Kalender ise bir iş adamı, büyük ticaretlerin erbabıdır.

Dolayısıyla Fatih hoca hem maneviyat hem de maddiyat açısından zengin bir aile ortamı içinde yetişmiş ve çocukluğu İsmailağa’da geçmiştir. “zengin çocuğu okumaz” kanaatini yıkarak bu zamanda yapılabilecek en yüksel ilmî tahsili yapmış ve bütün talebelerle örnek olmuştur.

İSMAİL HÜNERLİCE KİMDİR?

Sakarya Hendek İkramiye köyünde 1969 yılında dünyaya geldi. Kendi köyünde ilkokulu bitirdikten sonra 1987 yılında Hendek İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl Sakarya’da açılan İmamlık imtihanına katılıp kazandı ve görev aldı. Ve bu arada da hafızlığını ikmal etti.

Eğitim yılları çok büyük sıkıntılarla tek başına ailesinin büyük desteği ile geçirdi. Üniversiteyi dışarıdan imtihanlarını verip iki diploma aldı. 1990 yılında imamlıktan istifa edip ilmi çalışmaları geliştirmek için İstanbul Bağcılardaki Fetih İlim Araştırma kursunda iki buçuk yıl kaldıktan sonra İstanbul’daki birçok değerli hocalarımızdan ilim aldı.

Halen İslam Hukuku ve Fıkıh üzerine 60’a yakın çok değerli bir ekiple çalışmalarını devam ettirmektedir. Evli olup Ahmet Faruk, Beyza nur ve Meryem Betül isimli üç çocuk sahibidir.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir