Macaristan Başbakanı Orban’dan Kılıçdaroğlu’nu üzecek LGBT tepkisi! Ayakta alkışlandı…

ABD'nin Teksas eyaletinde Amerikalı muhafazakârlara hitap eden Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye’de de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahip çıktığı LGBT sapkınlığına yönelik yaptığı açıklamasında Macaristan anayasasından alıntı yaparak ailenin, sadece bir erkek ile bir kadın tarafından kurulabileceğini söyledi. Orban’ın sözleri ayakta alkışlandı.

featured

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ABD’nin Teksas eyaletinde Amerikalı muhafazakarlara hitap etti.

BBC’nin haberine göre, Muhafazakar Siyasi Eylem Konferası’nda (CPAC) konuşma yapan Orban, eski ABD Başkanı Barack Obama, iş insanı George Soros ve “küreselcileri” eleştirdi.

Orban, büyük alkış alan konuşmasında, “Batı, bir medeniyetler çatışmasına kilitlenmiş durumda. Washington ve Brüksel’deki kurumları geri almalı ve birliklerimizin hareketini koordine etmeliyiz.” ifadesini kullandı.

Macaristan Başbakanı, ABD’de 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerine açıkça atıfta bulunarak, kendisini dinleyen kalabalığa “Hazırlanmak için iki yılınız var.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun hayat ettiği Türkiye işte bu! CHP’li Gökçe Gökçen, LGBT’ye sahip çıktı: ‘Onur haftası kutlu olsun’

Orban, Macaristan anayasasından alıntı yaparak ailenin, sadece bir erkek ile bir kadın tarafından kurulabileceğini söylemesi de ayakta alkışlandı.

Viktor Orban ayrıca Hıristiyan bir politikacının ırkçı olamayacağını savunarak kendisinin ırkçı olduğunu düşünenleri “ahmaklar” diye nitelendirdi.

Orban, ABD’de salı günü eski ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelmişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir