Lise sınavları ve ALES iptal edilecek mi?

featured

MEB, illere gönderdiği yazı ile yüz yüze eğitim ve sınavlar hakkında detayları paylaşmıştı. Ramazan ayında uygulanmaya başlayan kısmi kapanma ile sınavların akıbeti de sorgulanmaya başladı. Hafta başında yapılması beklenen Kabine toplantısından sınavlara dair yeni bir karar çıkacak mı bekleniyor. Sınavlar iptal mi, ertelendi mi? İşte, detaylar…

Lise sınavları ertelendi mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, milyonlarca öğrencinin merak kesildiği konu hakkında açılamada bulunmuştu. Buna göre; “Eğer Bilim Kurulu’ndaki hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında 3 Mayıs’taki sınavların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız.” dedi. Bu nedenle gözler hafta içinde yapılması beklenen Kabine toplantısında.

Lise sınavları ne zaman?

İllere gönderilen son yazıda; hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği hatırlatılarak, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde ilgili zümrelerce hazırlanacak ve 3 Mayıs 2021’den itibaren “Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları” konulu yazıda belirtilen açıklama ve kurallar çerçevesinde planlanarak uygulanacak.

ALES ertelenecek mi?

Sınavın ertelenmesi hakkında ÖSYM tarafından henüz bir duyuru yapılmadı. İlerleyen günlerde aksi bir duyuru olmaz ise sınav planlandığı tarihte 2 Mayıs 2021 tarihinde yapılacaktır. ÖSYM tarafından geçtiğimiz gün yapılan bir duyuru ile sınav giriş belgelerinin de yayımlandığı belirtilmişti.

ÖSYM tarafından sınav giriş belgeleri ile ilgili olarak yapılan duyuruda şu ifadeler kullanılmıştı..

02 Mayıs 2021 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/1) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden 22 Nisan 2021 tarihinde saat 14.30’dan itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir