LinkedIn, Türkiye’ye temsilci atama kararı aldı

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, VK, YouTube, Dailymotion ve TikTok’un ardından LinkedIn’in de Türkiye’ye temsilci atayacağını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Sayan, “Reklam yasağı uygulamasının Resmi Gazete’de yayımlanmasına günler kala Linkedin de ülkemize temsilci atayacağını açıkladı” dedi.

Sayan, sosyal ağ sağlayıcılarının temsilci bildirimleri nedeniyle mutlu olduklarını ifade ederken, “Diğer sağlayıcılardan da aynı hassasiyeti bekliyoruz” yazdı.

Sayan, süreçle ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tıpkı Avrupa Birliği vatandaşları gibi taciz, siber zorbalık, taklit hesap, özel hayatın gizliliğini ihlal gibi şikayetlerini artık direkt muhataplarına iletecek. Sağlayıcılarda vatandaşlarınızın taleplerini en hızlı şekilde çözüme kavuşturacak.

Sağlayıcılara çağrımız reklam yasağı ya da bant daraltma cezası gelmeden temsilcilerini ülkemizde görevlendirmeleri. Unutmadan; reklam yasağının uygulamasını BDDK, TCMB, VDK ve ilgili tüm kamu kurumları hassasiyetle denetleyecek. Reklam veren şirketlere ayrıca ceza kesilecek.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir