Letgo’da akılalmaz dolandırıcılık! ‘Polisim’ diyerek güven verdi, parayı alınca ortadan kayboldu

İkinci el alışveriş uygulaması Letgo’da akılalmaz bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Bir sosyal medya kullanıcısı, fotoğraf makinası almak için ulaştığı Veli Çal adındaki şahsa parasını kaptırdı. Kullanıcı, kendisini polis olarak tanıtan şahısla, görüntülü olarak görüştüğünü anlattı. Karşısındaki kişinin polis üniforması giydiğini iddia eden kullanıcı, Veli Çal adındaki dolandırıcının, adres ve T.C. Kimlik numarası gibi kişisel bilgilere erişebildiğini ileri sürdü.

featured

Ekşi Sözlük’te ‘’bevankesss’’ adındaki bir kullanıcı, Letgo’da dolandırıldığını iddia etti. Veli Çal adındaki bir kişinin kendisini polis olarak tanıttığını söyleyen kullanıcı, kendisiyle görüntülü görüştüğünü ve üzerinde polis üniformasının olduğunu öne sürdü.

Bir süre mesajlaştıktan sonra telefon alışverişine giren ikili, sözde satışa telefonla konuşarak devam etti. ‘’Polisim’’ diyerek kendisine güven verdiğini söyleyen kullanıcı, makinenin parasını Veli Çal adındaki kişiye gönderdiğini öne sürdü.

Daha sonra kendisinden haber alamadığını iddia eden kullanıcı, savcılığın yolunu tutarak şikâyette bulundu.

İşte o kullanıcının Ekşi Sözlük’te yazdığı iddiaları;

Ben fotoğraf makinesi alacaktım ikinci el. Her yere bakıyorum uzun zamandır. Sonra Letgo’da bu ilanı gördüm;

Sonra iletişime geçtim. Dedim ki bu makineyi alalyım. Ben Çanakkale’deyim dedim. Polisim görevliyim dedi. Sonradan öğrendim ilanı koyan polis memuru olduğunu söyleyip insanlarla görüntülü konuşma yapıyor ki hani güvensinler diye. Görüntülü konuşmayı da polis üniforması ile yapıyor. Çalmış bir yerden giyinmiş onunla görüntülü konuşuyor. Benimle de aynı şekilde görüştü. Sonra ücreti alınca adam yok oldu.

Twitter’dan da yazdım Letgo’ya, Letgo’nun kendi sitesinden de şikayette bulundum. Savcılığa da şikayette bulundum. Herifi nasıl bulacağız onu bilmiyorum. Kamuoyu oluşturmaya çalışıyorum.

İşin kötü tarafı herife adını soyadını söylüyorsun ya da Letgo’da yazıyor ya oradan görüyor. Adınla senin direk adres TC numara falan buluyor. Dedim adres vereyim yolla oraya, bana dedi ki gerek yok polisim sistemden bulurum zaten, önünde PC vardı. Tık tık baktı her şeyimi söyledi, şurada oturuyorsun falan diye direk adresimi söyledi.

Üstünde üniforma, odada bayrak, Atatürk posteri, önünde bilgisayar iki dakikada adresimi falan TC numaramı buldu. Ben de dedim ki doğru belli ki. Sonra parayı alınca adam yok oldu.

Dediğim gibi savcılığa başvurdum. Konuşma dökümlerini çıkardım banka dekontunu çıkardım hepsini savcılığa verdim. Bankaya da söyledim. Letgo’ya mail attım. Twitter’da yazdım Letgo’ya.

Konu ile ilgili herhangi başka bir tavsiye vermek isteyen varsa memnun olurum.

Herif diyorum insanları dolandırıyor polisim diyerek. Kişilerin bilgilerine hemen ulaşabiliyor. Ortada nitelikli dolandırıcılık var, siz numara paylaşmak istismarından bahsediyorsunuz. Herif polis üniforması çalmış, onunla insanların parasını çalıyor.

Her yere şikayet ettim mail attım, hesap inceleme altına alınmış belli ki. Görsellere ulaşılamıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir