Lefter Küçükandonyadis ölüm yıl dönümünde anılıyor… ‘Ordinaryüs’ lakaplı futbolcu Lefter Küçükandonyadis kimdir?

featured

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan anma mesajında, “13 Ocak 2012’de büyük bir üzüntüyle ebediyete uğurladığımız, camiamızın ve Türk sporunun önemli değeri, efsanemiz Lefter Küçükandonyadis’i vefatının 9’uncu yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.” denildi.

Lefter Küçükandonyadis kimdir?

Lefter, 22 Aralık 1925’te doğdu. Türk futboluna iz bırakan kariyerinde sarı-lacivertli takımda şampiyonluklar yaşayan Lefter, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 615 maçta 423 gol kaydetti. Lefter, ay-yıldızlı formayı ise 50 kez giydi.

Kariyerinde 832 gol atan Lefter, golcülüğü dolayısıyla “Ver Lefter’e yazsın deftere” sloganı ile Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi.

”Ordinaryüs” lakaplı Lefter Küçükandonyadis, ayrıca yurt dışında İtalya’nın Fiorentina ve Fransa’nın Nice takımlarında da oynadı. Lefter bir sene de Johannesburg’da antrenör futbolcu olarak görev yaptı.

Lefter, futbolu 1965-66 sezonunda bıraktıktan sonra Samsunspor, Boluspor, Orduspor, Sivasspor, Mersin İdmanyurdu’nda teknik direktörlük yaptı.

Fenerbahçe Kulübü tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve sembol sporcularından biri olan Lefter Küçükandonyadis, İstanbul’da 86 yaşında hayatını kaybetmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir