Yenilmeden zirvede! Galatasaray, İtalya’dan lider dönüyor

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray İtalya'daki rövanş maçında Lazio ile 0-0 berabere kaldı ve namağlup unvanını koruyarak 12 puanla ilk sırada bir üst tura yükseldi.

featured

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray E Grubu son maçında Lazio ile 0-0 berabere kalarak grubu lider tamamladı ve son 16 Turu’na doğrudan katıldı.

Gruptan çıkmayı daha önce garantileyen Galatasaray, rakibi karşısında puan alması durumunda grubu birinci bitirecek ve doğrudan son 16 turuna yükselecekti. 5 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik alan sarı kırmızılı takım İtalya’daki sınava 11 puanla lider çıkmıştı.

Lazio ise iki galibiyet, iki beraberlik ve bir yenilgi sonucunda elde ettiği 8 puanla ikinci sırada yer alıyordu. İstanbul’daki ilk maçı 1-0 kazanan Galatasaray İtalya’daki rövanşta da 0-0 berabere kalarak grubu namağlup şekilde tamamladı. Bu sonuçla Lazio 9 puanla ikinci sırada kaldı ve Şampiyonlar Ligi’nden gelecek rakibini beklemeye geçti.

Statü gereği gruptan ilk sırada çıkacak takım, şubat ayında maç yapmayacak ve doğrudan son 16 turuna adını yazdıracak. İkinci olan takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grubunu 3. bitiren bir ekiple son 16 turuna kalmak için play-off’ta mücadele edecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir