Latif Şimşek, çakma milliyetçi Cemal Enginyurt’u canlı yayında fena morarttı: ‘HDP yoksa hiçbiriniz yoksunuz’

Gazeteci Latif Şimşek, TV100 ekranlarında yayınlanan bir programda Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tu feci şekilde morarttı. Şimşek, HDP’nin 6’lı masa ittifakında yer almadığını iddia eden Cemal Enginyurt’a, ‘’HDP yoksa hiçbiriniz yoksunuz’’ cevabını verdi. O sözler karşısında kıpkırmızı olan Enginyurt ise diyecek bir cevap bulamayarak, Latif Şimşek’e bağırıp çağırdı.

featured

Şubat 2022’de terörist cenazesine giden CHP’li Sezgin Tanrıkulu ve Gamze Akkuş İlgezdi’yi zerre utanıp sıkılmadan savunmaya kalkan Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt, TV100 ekranlarında katıldığı son canlı yayında fena hâlde bozuldu.

MHP’DEYKEN ERDOĞAN’I SAVUNAN ENGİNYURT’TEN 180 DERECE DÖNÜŞ

Milliyetçi Hareket Partisi’ndeyken, ‘’Kiminle bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan ile bir olmayıp da ‘kocam bir kilo domuz etini 7 dakikada yedi’ diyen (Canan Kaftancıoğlu) dinsizlerle mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan ile bir olmayacaktık da ‘sabah okunan ezan sesinden tiksiniyorum’ diyen Sera Kadıgil Sütlü ile mi bir olacaktık? Recep Tayyip Erdoğan’la bir olmayacaktık da, ‘şehitler ölmez vatan bölünmez sözünden nefret ediyorum’ diyen CHP ile mi ittifak yapacaktık?’’ diyen Cemal Enginyurt, partisinden ihraç edildikten sonra 180 derece birden dönerek, söylemlerini değiştirmişti.

Muharrem İnce ve Cemal Enginyurt arasında ‘tornistan’ atışması

İhraçtan sonra tam tersi açıklamalar yaparak, gündeme gelmek için yırtınan Enginyurt, Şubat 2022’deki bir konuşmasında ise terörist cenazesine giden CHP’li Sezin Tanrıkulu ile Gamze İlgezdi’ye sahip çıkmıştı.

Enginyurt, “Yahu. Gamze İlgezdi ile Sezgin Tanrıkulu cenazeye gitti, ee biz bu CHP ile bir olmayalım. Ne yapalım? Recep Tayyip Erdoğan ile bir olalım?” sözleriyle, nasıl bir fırıldak olduğunu sözler önüne sermişti.

HDP SÖZLERİ SONRASI CANLI YAYINDA KIPKIRMIZI OLDU

Gündeme Dair programına katılan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Gazeteci Latif Şimşek’in HDP ile ilgili sözlerinin ardından kıpkırmızı oldu.

Şimşek 6’lı masa koalisyon protokolüne değinerek, “Temel Karamollaoğlu koalisyon protokolü imzalayacağız derken, o koalisyona herhalde boş kâğıda imza atacak değiller. 6 parti bunun altına ne atacak acaba ben çok merak ediyorum. Mesela DP, İYİ Parti, CHP’nin, HDP ile bütünlüğü birlikteliği konusunda o protokole ne yazacak, merak ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“HDP YOKSA HİÇBİRİNİZ YOKSUNUZ”

Enginyurt ise, “HDP yok ki orada.” dedi. Şimşek ise, “HDP yoksa hiçbiriniz yoksunuz. HDP yoksa 6’lı masanın hiçbiri yok. HDP yoksa işbirliği nasıl olacak bana anlatsana Enginyurt.” cevabıyla karşılık verdi.

Bu sözlerin ardından ne diyeceğini bilemeden cevap veren Enginyurt, Şimşek’e bağırıp çağırmakla yetindi…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir