KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! e-Devlet KYK yurt başvuru sonucu sorgulama sayfası

featured

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK), yurtlarda barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvurularını aldıktan kısa bir süre sonra sonuçları duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Kasapoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Üniversiteli arkadaşlarım, GSB Yurtları başvuru sonuçlarınız belli oldu. Yoğun başvuruları hızlı ve objektif bir şekilde 12 farklı kurumdan verilerle değerlendirerek sonuçlandırdık. Yeni yuvanızda sizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.”

https://twitter.com/kasapoglu/status/1438387122176729091?s=20

SONUÇ SONUÇ SORGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

2021 YURT FİYATLARI

2020-2021 ve 2021-2022 akademik takviminde, üniversite öğrencileri, 6-12 Eylül tarihleri arasında yurt başvurularını gerçekleştirdi. Yurtlar fiziksel özellikleri ve barınma durumuna göre 6 kategoriye ayrılıyor. Yurt ücretleri de bu kategorilere göre farklılık gösteriyor.

KYK İletişim Merkezinden alınan bilgilere göre 2021-2022 eğitim yılında KYK yurt ücretlerine yaklaşık %20 zam geldi.

YURTLARDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte öğrencilerin barınacağı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlar, son hazırlıklarını tamamladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfekte edilerek temizlenen yurtlara, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatan levhalar ve görseller konuldu.

Belli noktalara dezenfektan yerleştirilen yurtlarda, öğrencilere maske temini konusunda da destek olunacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir