KYK yurt başvuru sonuçları açıkladı mı? 2021-2022 KYK yurt sonuçları sorgulama ekranı

featured

KYK yurt başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 12 Eylül’de biten başvurular öncesi işlemlerini e-Devlet üzerinden yapan yüz binlerce öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılacak olan “KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı” duyurusunu beklemeye koyuldu.

2021-2022 KYK yurt başvuru sonucu ile öğrencilerin devlet yurdundan yararlanma hakkı elde edip edemeyeceği netlik kazanacak.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Sonuçların, başvuruların tamamlandığı 12 Eylül tarihinden itibaren 1-2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

KYK SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Yapılan başvuru sonuçları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ile e-Devlet üzerinden erişime açılacak.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BAKANLIK’TAN HEYECANLANDIRAN MESAJ

Bilindiiği gibi, yurt başvuru işlemleri 12 Eylül saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden alındı. Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yurt başvurusu yapan öğrencilere bir SMS gönderildi. Bakanlığın gönderdiği mesajda, “Sevgili öğrenci arkadaşım ….; GSB Yurtları içimn başvurunu aldık. Mesajın devamı için bağlantıyı tıkla” ifadelerine yer verildi. Peki, KYK yurt başvurusu sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? KYK yurt sonuçları kaç günde açıklanır?

Gönderilen SMS, KYK yurt sonuçları sanılırken gerçeğin böyle olmadığı bilgisine ulaşıldı. Gönderilen mesajda yer alan linkin, yeni eğitim öğretim dönemine yönelik bir kutlama kartı olduğu ifade edildi.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK İletişim Merkezinden alınan bilgilere göre 2021-2022 eğitim yılında KYK yurt ücretlerine yaklaşık %20 zam geldi.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMANA KADAR ÖDENİR?

KYK yurt ücretleri aylık olarak tahsil ediliyor. Kayıtlarda kayıt gününün de ücret alınıyor. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade ediliyor. Yurt ücretleri en geç takip eden ayın 10’u saat 23.59’a kadar banka aracılığıyla ödenir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir