KYK kredisini ödeyemeyen 300 bin üniversite öğrencisi icraya verildi

featured

Meclis’te Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi üzerine konuşan CHP’li Bankoğlu, kredi borcunu ödeyemeyen 300 bin öğrencinin icraya verildiğini söyledi.

CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde öğrenim kredisi borçlusu gençlerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. KYK borcunu ödeyemeyen sayısının 3 milyonu aştığını ifade eden Bankoğlu, bu gençlerden 300 bininin ise icraya verildiğini belirtti.

TBMM’deki en genç milletvekillerinden biri olan Bankoğlu, AKP hükümetleri döneminde gençlerin hayatlarına icralar ile başladığını söyledi. İktidarın Tunus’a 5 milyon dolar gönderdiğini, Katarlı yayıncı kuruluşa da milyonlarca lira indirim sağladığını anımsatan Bankoğlu, “Bu parayla kaç gence burs verilebilir, kaç gence iş imkânı yaratılabilirdi” diye sordu. Bankoğlu iktidara, “Zengin bir yandaşın milyonlarca liralık vergi borcunu değil, KYK borçlarını silin” çağrısı yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na da seslenen Bankoğlu, şunları söyledi: “Milyonlarca genç işsiz, mutsuz ve borçluyken Cumhurbaşkanı’na gidip de neden, ‘Bu işe bir çözüm bulabilmeliyiz’ demiyorsunuz. Diyorsanız neden çözülemiyor? Yoksa Instagram’dan ya da TikTok’tan istifa etmem gerekir diye korkuyor musunuz? Pandemide on binlerce genç işini kaybetti, zaten sigortasız çalıştığı için İşsizlik Fonu’ndan yararlanamayan pek çok genç var. Pandemi döneminde gençlere bir defaya mahsus karşılıksız ödeme bile yapmadınız. Biraz vicdan diyorum.”

“İntihar eden gençler var”

AK Parti hükümeti döneminde doğup büyüyen gençlerin mutsuz olduğunu ifade eden Bankoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Size göre her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok ama İstanbul’da çekirdek satmak zorunda kalan doktora öğrencisini, sanayide çalışmak zorunda kalan üniversite öğrencilerini, paket servise çıkan öğretmenleri hatırlatmak istiyorum. Gençler üniversite harcını yatıramadığı için inşaatlarda çalışmak zorunda kalıyor. İş bulamadığı, ailesine daha fazla yük olmaya dayanamadığı için intihar eden gençler var, biliyor musunuz? Gençlerin hayallerinde eğitim için, gezmek için yurtdışına gitmek vardı, şimdiyse ardına bakmadan kaçıp gitmek var.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir