KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

featured

KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır? 2020-2021 KYK burs sonuçları belli oldu mu? sorularının yanıtları araştırılan konular arasında yer alıyor. Sosyal medyada “KYK sonuçları açıklandı” iddiası sonrasında gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi internet sitesine çevrildi. Başvuru sürecinin ardından yaklaşık 1 ay geçmesinin üzerinden heyecanlı bekleyiş sürüyor. Devlet tarafından sağlanan burs imkanından yararlanmak isteyenler gelecek son dakika duyurularını bekliyor.

KYK Destek hesabından son yapılan açıklamada ‘Burs/öğrenim kredisi sonuçları ve ödemeleri ile ilgili duyuru ve gelişmelerden haberdar olmak için lütfen https://gsb.gov.tr internet sitemizi ve resmî sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz.’ denildi.

KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir bilgi yer almıyor. Ancak geçtiğimiz yıl 24 Ekim’de sona eren başvuruların ardından sonuçları 16 Kasım tarihinde açıklanmıştı. Aynı takvim göz önünde bulundurulduğunda sonuçların 7 Aralık 2020 tarihine kadar açıklanacağı söylenebilir.

BURSTAN KİMLER YARARLANACAK?

Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez)
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

KYK 2020’de kredi ve ya burs 550 lira, Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir