Kurban Bayramında nasıl beslenilmeli? Kurban bayramında beslenme önerileri!

Kurban Bayramında lezzetli etlere karşı yemeğin ayarını kaçırabiliyoruz. Peki, Kurban Bayramında nasıl beslenmek gerekiyor? Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan kavurma ve şerbetli tatlıları nasıl tüketmeliyiz? Detaylar haberimizde.

featured

Kurban Bayramının olmazsa olmazı yemekler bu bayramda da sofralarda yer alacak. Peki, Kurban Bayramında nasıl beslenmek gerekiyor?

Genelde vücudunuz her sabah kahvaltı yapmaya alışık olduğundan dolayı bayram sabahı bir kahvaltıyla başlamak daha doğru. Kahvaltı yapıldıktan sonra kimi vatandaş kahvaltıyı etle yaparken, kimi ise öğle yemeğine eti saklıyor. Ancak uzmanlar bundan yana değil. İdeali kurban etinin 1 gün bekletip ertesi gün tüketmek daha yararlı olmaktadır. Çünkü et böyle daha taze ve daha yumuşak olacaktır. Aksi takdirde et bekletilmeden tüketilir ise ishal ve hazımsızlık meydana gelebilir.

Etin tüketim miktarı da büyük önem taşıyor. Etin tüketim miktarı ise 70 ile 100 gramı geçmemek lazım. Çok fazla tüketilirse gün içerisinde olumsuzluklar meydana getirebilir.

Bir diğer beslenmede dikkat edilmesi gerekenler ise kurban eti beraber sebze tüketilmesinde fayda var. Ekmek olarak ince bir dilim ekmek tavsiye edebiliriz. Çok fazla ekmek tüketmemek lazım. Çay içilecekse şekersiz olmalı.

İçecek olarak da iyi bir ev yapımı yoğurttan oluşturulmuş ayran tüketebiliriz.
Uzmanlar et tüketiminin 3 öğün değil. Tek öğün tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Diğer iki öğünde sebze ağırlıklı beslenilmeli diyor ve yemek sonrası yürüyüşe dikkat çekiyor.

 

Kurban Bayramı’nda metrobüs, metro, tramvay ücretsiz mi? Marmaray, Başkentray ve İzban bedava mı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir