Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni adımları duyurdu! Kültür ve Cemevleri Başkanlığı kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız için kurumsal yapı kuruyoruz. Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, cemevlerinin tamamının yönetimini yürütecektir. Cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu, bakım giderlerinin karşılanmasıyla ilgili tüm sorunlar çözülmüş olacaktır. Aynı şekilde cemevlerinde hizmetleri yürütmekten sorumlu inanç önderlerinden talep edenlere kadro verilebilecektir" dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısında bugünü işaret ederek “Alevilerle ilgili yeni adım atacağız” demişti. Erdoğan bugün yaptığı açıklamayla cemevleri ile ilgili yeni adımları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

“BU MEKANLAR AŞK OCAĞIDIR, EDEP OCAĞIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Değerli misafirler, kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Bugün burada ülkemiz genelinde inşası tamamlanan 4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin temelinin atılması nedeniyle bir aradayız. Hizmete açacağımız dört cemevini kullanacak vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Temeli açılacak cemevlerinin de bir an önce hizmete açılmasını diliyorum.

Dergahımızdan gelip geçen konan göçen herkesten Allah razı olsun diyor, her birine rahmet diliyorum.

Bu mekanlar aşk ocağıdır, edep ocağıdır. Buralar Hz. Peygamber ve ehlibeytine aşık olanların durağıdır. Medeniyetimize hayırlı insanlar burada yetiştirilir.

Asırlardır Anadolu topraklarını yoğuran Yunus Emre gibi gönül sultanları hizmetleriyle millet olma şuurumuzu güçlendirmişlerdir.

“BAKİ OLANIN PEŞİNDE KOŞTUĞUMUZ SÜRECE BU MEDENİYET HEP GÜÇLENECEKTİR”

Sevgili Peygamberimizin ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’ düsturuna sıkı sıkıya sarılarak baki olanın peşinde koştuğumuz sürece bu medeniyet hep güçlenecektir.

Tevhidi bir, kitabı bir kıblesi bir Peygamberi bir insanlar için bundan başka muhabbet ve bundan başka aşk yolu yoktur.

Milletimizin asırlardır varlığını ve birliğini korumasını sağlayan bu muhabbet ışığı bugün de önümüzü aydınlatmaktadır.

Birliğimizi bozmak için dışarıda çalışan birçok kesim olmuştur. Ama bu muhabbeti söndürmeye kimsenin gücü yetmemiştir.

“ÜLKEMİZİ ADIM ADIM 2023 TÜRKİYE’SİNE HAZIRLADIK”

Ülkemize geçtiğimiz 20 yılda kazandırdığımız eser ve hizmetlerimiz vardır. Eğitimden sağlığa güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye kazandırdığımız her bir yatırımla ülkemizi adım adım 2023 Türkiye’sine hazırladık.

Bugün de yeni bir atılımın hazırlığı içerisindeyiz. Ülkemizi Türkiye’nin Yüzyılı’na hazırlarken, milletimizin kardeşliğini güçlendirecek özel adımlara önem veriyoruz.

Bugüne kadar çözümünü arzu ettiğimiz seviyede sağlayamadığımız her şey için yoğun çaba gösteriyoruz.

ALEVİLER İÇİN YENİ ADIMLAR

Kültür ve İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 1585 cemevi ziyaret edilerek sorunlar dinlendirildi. Ayrıntılı çalışmalar yürütüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacak Kültür ve Cemevi Başkanlığı, tüm cemevlerinin yönetimini yürütecek. Cemevlerinin aydınlatma, içme ve kullanma suyu yapım onarım ve bakım giderlerinin karşılanması, imar planlarındaki tüm sorunlar çözülecek.

Alevi-Bektaşi inancının önderlerine Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nda isterlerse kadro da verilecek.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir