Kültür değil terör merkezi! Paris’teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nden skandal görüntüler

Paris'te PKK'lı teröristlerin buluşma noktası olan Ahmet Kaya Kültür Merkezi'nin yakınlarında gerçekleşen silahlı saldırıda 3 kişi ölmüş ve sonrasında çıkan olaylarda PKK yandaşları ile Fransız polisi arasında çatışma çıkmıştı. Saldırıyı yapanın "William M." isimli Fransız vatandaşı olduğu açıklanırken saldırıda ölen 3 kişiden ikisinin de PKK üyesi oldukları anlaşıldı.

featured

Fransa’nın başkenti Paris’te, 69 yaşında bir Fransız vatandaşının Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında etrafa silahla ateş açması sonucu en az 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi ise yaralanmıştı.

Paris Emniyetinden yapılan açıklamada, saldırının yapıldığı yerde bir kişinin gözaltına alındığı belirtilmişti. Açıklamada, kurtarma ekiplerinin müdahalesi ve güvenlik gerekçesiyle bölgenin boşaltılması çağrısı yapılmıştı.

SALGIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bu arada Fransız basını, polisin saldırganı silahıyla yakaladığını duyurdu. Yakalandığı sırada polise direnmeyen saldırganın yüzünden yaralandığı belirtildi.

Saldırganın kimliği de basında “William M.” olarak açıklandı. Saldırının ne amaçla yapıldığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Fransa Başbakanı Elisabeth Borne da saldırıda yaşamını yitirenler için taziyelerini ileterek saldırganı yakalayan polisleri tebrik etti. Borne, olaya yönelik soruşturma açıldığını teyit etti.

ÖLENLER PKK’LI ÇIKTI

Paris’teki Strasbourg Saint Denis’deki Ahmet Kaya Kültür Merkezi olarak bilinen binanın önündeki saldırıda ölenlerin ise PKK üyesi oldukları ortaya çıktı. Sterk/Evin Goyi kod adlı Emine Kara ve Hunermend Mir Perwer kod adlı Şirin Aydın’ın PKK’nın Paris yöneticilerinden oldukları anlaşıldı.

PKK’LILAR PARİS’TE POLİSE SALDIRDI

PKK’nın Paris temsilciliği gibi çalışan Ahmet Kaya Kültür Merkezi önündeki saldırının Kürtlere yönelik yapıldığını öne süren, terör örgütü PKK yanlısı bir grup, alandaki polislere saldırdı ve caddedeki araç ve dükkanlara zarar verdi. Polis, saldırganlara göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

https://twitter.com/banalreis/status/1606322835986726920?s=20&t=GqT4QCju-ilmwsM2JAbf7A

Olaylar sırasında terör örgütü PKK yanlısı sloganlar atan saldırganlar, terör örgütünü simgeleyen flamalar taşıdı. Bir emniyet yetkilisi, terör örgütü PKK yanlıları ve polis arasında yaşanan olaylarda en az 6 polisin yaralandığını belirtti.

KÜLTÜR MERKEZİ ADI ALTINDA PKK EĞİTİM KAMPI

Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin fotoğrafları ise dehşete düşürdü. Kültür Merkezi’nde duvarlarda yer alan fotoğraflarda teröristbaşı Öcalan ve PKK’lı teröristlerin yanı sıra, elinde silah olan çocuklar dikkat çekti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir