KPSS soruşturmasında dikkat çeken dershane detayı

KPSS’deki sızıntı iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında çok yönlü devam ederken yeni detaylar da ortaya çıkıyor. Soruşturmada, sorular ve el koyulan diğer materyallerin incelenmesi sürüyor. Öte yandan yayınevi ve ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışının da incelendiği öğrenildi.

featured

2022 KPSS‘de bazı soruların, Yediiklim Yayınevi’nin daha önce yaptığı deneme sınavındaki sorularla aynı olduğu iddiaları üzerine başlatılan idari ve adli Soruşturma sürüyor. Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının ardından başlatılan adli soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Yediiklim Yayınevi’ne ait 2 adreste arama gerçekleştirildi.

Yayınevinin Kızılay ve Ostim’deki adreslerindeki aramalarda, çok sayıda dijital materyale ve soru örneklerine el koyuldu. Bu soru örnekleri, incelenmek üzere emniyete götürüldü. Soruşturma devam ederken, soru örneklerindeki incelemenin de sürdüğü öğrenildi.

SORULAR VE PARA TRAFİĞİ MERCEK ALTINDA

Öte yandan soruşturma kapsamında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da devreye girdi. MASAK tarafından yayınevi çalışanları ile ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışının incelendiği belirtildi.

DDK müfettişlerinin de ÖSYM’de inceleme yaptığı ve tüm soruları taradığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında rapor hazırlanacağı belirtildi.

KPSS 2022 soruşturması derinleşiyor! Yediiklim Yayınevi’nde eğitim alanlar mercek altında

ÖĞRENCİ LİSTESİ ALINDI

Ayrıca yayınevinde KPSS’ye hazırlanan ve son sınava giren öğrencilerin, bir klasörden oluşan listesine de el kondu. Öğrenci listesi, adayların son sınavdaki soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarıyla karşılaştırılacak.

DDK BAŞKANI ARINCI: SÜRECİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRECEĞİZ

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada ve bazı haber mecralarında, iptal edilen KPSS ile ilgili kurumumuz kaynak gösterilerek bazı asılsız haberler paylaşılmaktadır. Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz. Süreci şeffaf bir şekilde sürdürmeye, kamuoyunu bizzat bilgilendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yediiklim Yayınevi’ne ait 2 adrese baskın düzenlenmiş, aramalarda çok sayıda dijital materyal ve soru kitapçığına el koyulmuştu.

“2 DERSHANEYE GİDEN BAZI ADAYLARIN TÜM CEVAPLARI DOĞRU” İDDİASI

CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan canlı yayında KPSS soruşturmasıyla ilgili son bilgileri aktardı:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mercek altına aldı. 2 ayaklı devam ediyor bu soruşturma. Yayınevinin ÖSYM bağlantısı bir yandan devam ederken diğer yandan da benzer sınav sorularının tümünü doğru yapan adayların kimler olduğu bunlar arasında bir ilişki ağnın olup olmadığı değerlendiriliyor. İddiaya göre 2 dershaneye giden bazı adayların bütün soruları doğru yaptığı bu yönde tespitlerin olması durumunda soruşturmanın daha da derinleşeceği belirtiliyor. İncelemeler tüm bunların üzerine yapılıyor.

KPSS’de verdiği yanıtlar üzerinden adaylar değerlendirilecek. Öne çıkan başlık 2 dershaneye giden bazı adayların bütün soruları doğru yanıtladığı iddiaları var. Bu iddialar ince bir şekilde değerlendirilecek. O adaylar arasında bir ilişki ağı olup olmadığına kadar kapsamlı bir inceleme yapılacak. Bütün bu olayların ardında bir FETÖ parmağının olup olmadığı. Bu da yine masadaki değerlendirilecek başlıklar arasında.

Bu nedenle daha önce esasınsa FETÖ’nün merkezi sınavlarda yaptığı soru çalma faaliyetlerini inceleyen Ankara Emniyeti’ne bağlı mali şube polisleri de soruşturma yürütüyor. Bu noktada daha önce deneyimli olan ekibin soruşturmayı yürüttüğüne de dikkat çekmekte fayda görüyoruz. Yayınevi üzerinden FETÖ iltisakı olup olmadığı da değerlendirilenler arasında. ”

KPSS soruları nasıl sızdı? Kozmik odaya girildi, sır perdesini Erdoğan’a sunulacak rapor aralayacak

YENİ TAKVİM 17 EYLÜL’DE

ÖSYM’de iddialar üzerine Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış, yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atanmıştı. Ersoy, dün yaptığı açıklamada, 31 Temmuz 2022’de yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos’ta planlanan oturumların da ertelendiğini duyurmuştu. Yeni KPSS takvimi, 17 Eylül’de başlayacak.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemize karşı yürütülen sistematik dezenformasyon kampanyalarına karşı İletişim Başkanlığımız bünyesinde müstakil bir birim oluşturduk. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi. Merkezimizin koordinatörü olarak atanan İdris Kardaş’ı tebrik eder, kendisine başarılar dilerim” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir