KPSS ne zaman, ne kadar sürecek? KPSS’de kaç soru soruluyor? İşte KPSS sınav takvimi

KPSS sınavına girecekler, "KPSS ne zaman, ne kadar sürecek, kaç soru sorulacak" sorularının yanıtını aramaya başladı. Kamu personeli olmak isteyenlerin gireceği KPSS sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM, KPSS sınav takvimini paylaştı. İşte KPSS sınavı ile ilgili bilgiler…

featured

Kamu Personeli Seçme Sınavı için geri sayım başladı. Kamuda personel olmak isteyen adaylar, uzun süren çalışmalarının sonuçlarını almak için artık sınav havasına girdi. Sınavda ter dökecek olan adaylar, sınav sonuçlarına göre tercih yapacak ve mesleklerine başlayacak.

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim oturumları olmak üzere üç farklı kategoride düzenlenecek KPSS 2022 için bekleyenler, bir yandan ise detayları araştırıyor.

Bu kapsamda KPSS adayları arama motorlarına, “KPSS ne zaman, kaç soru, ne kadar sürecek?” sorusunu yazmaya başladı.

KPSS ücretleri tepki çekti: 4 oturum 500 liraya yaklaşıyor

KPSS SINAVI NE ZAMAN, KAÇ SORU VE NE KADAR SÜRECEK?

KPSS lisans oturumları genel yetenek-genel kültür testi ile başlayacak ve ilk oturum 31 Temmuz’da düzenlenecek. KPSS alan bilgisi sınavı ise 6 Ağustos ve 7 Ağustos’ta yapılacak.

ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ise 14 Ağustos tarihinde düzenlenirken; DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) ise 27 Kasım tarihinde düzenlenecek. KPSS ön lisans başvuruları 3 Ağustos’ta başlayacak ve 15 Ağustos tarihinde son bulacak.

KPSS ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylül tarihinde başlayacak ve 13 Eylül’e kadar sürecek.

KPSS ön lisans oturumu 2 Ekim’de yapılırken; KPSS ortaöğretim oturumu ise 6 Kasım’da gerçekleştirilecek.

İLK OTURUM (Genel Yetenek ve Genel Kültür):

KPSS Genel Yetenek Testi:

30 Türkçe, 30 Matematik

KPSS Genel Kültür Testi:

25 Tarih, 18 Coğrafya, 9 Vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere 60 soru Tek oturumda gerçekleşen sınavda adaylara toplam 120 soru sorulacak ve 130 dakika verilecek.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri)

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum (Hukuk, İktisat, Maliye) KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum (İşletme, Muhasebe, İstatistik)

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir