KPSS Hülya Koçyiğit filmi sorusunun cevabı nedir? KPSS 2022 Hülya Koçyiğit sorusu ve cevabı

2022 KPSS’de sorulan bir soru sosyal medyada gündem oldu. KPSS’de Hülya Koçyiğit’le ilgili bir soru soruldu. Peki KPSS Hülya Koçyiğit filmi sorusunun cevabı nedir? İşte KPSS 2022 Hülya Koçyiğit sorusu ve cevabı…

featured

KPSS sınavının ilk etabı tamamlandı. Sabah saatlerinde başlayan KPSS 2022 sınavı, öğlen itibarıyla bitti. KPSS’de Hülya Koçyiğit’le ilgili bir soru soruldu. KPSS’de Hülya Koçyiğit’le ilgili sorulan sorunun cevabı belli oldu…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilk etabı Genel Kültür ve Genel Yetenek bölümü tamamlandı.

KPSS sınavının ardından sınavda sorulan sorular merak konusu oldu. Bu sorulardan biri de Hülya Koçyiğit’le ilgiliyle. KPSS’de sorulan sorunun cevabı belli oldu.

DOĞRU CEVAP: SUSUZ YAZ

SUSUZ YAZ FİLMİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

Susuz Yaz 1963 yapımı dramatik Türk filmidir. Yönetmenliğini Metin Erksan’ın yaptığı filmin senaryosunu yine Erksan, Necati Cumalı’nın 1962’de yazdığı aynı adlı hikâyesinden uyarlayıp yazmıştır.

Filmin başlıca rollerinde Erol Taş, Hülya Koçyiğit ve aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Ulvi Doğan oynamışlardır. Hülya Koçyiğit’in sinemadaki ilk filmidir. Susuz Yaz, aynı zamanda Erol Taş’ın figüran değil de başrol oyuncusu olarak oynadığı ilk filmidir.

Filmin özgün müziğini Yunanistan’ın Akademi Ödüllü bestecisi Manos Hacidakis bestelemiştir. Hacidakis aynı yıl Topkapı filminin müziğini de yapmıştı.

Çekimleri Necati Cumalı’nın hikâyesinin geçtiği yerde, yani İzmir’in Urla ilçesinin Bademler köyünde 9 ayda gerçekleştirilen film susuzluk ve kadınsızlık temasını işler. Necati Cumalı’nı avukatlık yaptığı yıllardaki gözlemlerine dayanan bu psikolojik – toplumsal filmde çiftçi Osman (Erol Taş) arazisinde çıkan suyu kendi başına sahiplenmek ister, ancak suya ihtiyaçları olan diğer köylüleri karşısına alır.

Bu çatışmada hapse düşen kardeşi Hasan’ın (Ulvi Doğan) karısı Bahar’a da (Hülya Koçyiğit) göz koyar.

Türkiye’de sansür engeline takılan, bu nedenle de ilk gösterimi Haziran 1964’te Berlin Film Festivali’nde yapılan “Susuz Yaz”, bu festivalin büyük ödülü olan Altın Ayı’yı kazanmış ve Türk sinema tarihinde uluslararası ödül kazanan ilk film olmuştur.

Bakır madenlerinin bol olduğu il neresi? Bakır madeni en çok hangi ilde var?

 

Basra Körfezi’ne dökülen en büyük havzaya sahip nehir hangisi?

UNESCO 2021 yılı ne yılıydı? Geçen sene ne yılıydı?

Memleket Hikâyeleri yazarı kimdir? Kirpi lakaplı edebiyatçı kimdir?

 

1 Mayıs, 15 Temmuz ve 30 Ağustos resmî tatil mi? KPSS 2022 1 Mayıs, 15 Temmuz ve 30 Ağustos hangileri resmi tatil?

KPSS mavi ve kırmızı toplar sorusunun cevabı ne? KPSS 2022 mavi ve kırmızı toplar sorusunun cevabı…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir