KPSS ertelenecek mi? 2021 KPSS ne zaman?

featured

Geçtiğimiz Çarşamba günü Manavgat’ta başlayan orman yangınını Milas, Bodrum, Marmaris, Didim, Adana, Osmaniye, Kocaeli gibi pek çok ildeki yangınlar takip etti. Yangınlarda büyük çaplı can ve mal kayıplarına rastlanırken, olaydan mağdur olan ve KPSS’ye girecek olan adaylar KPSS ertelenir mi diye merak ediyor.

Yangın mağdurlarının sınava girememe ihtimaline karşı sosyal medyada “KPSS ertelenecek mi?” diye merak ediliyor. Bu bağlamda, 2021 Lisans KPSS ne zaman yapılacak sorusuna ÖSYM’den yanıt bekleniyor. GY-GK ve Eğitim Bilimleri sınavı bu hafta mı, ertelenecek mi sorusunun yanıtı haberimizde.

KPSS ne zaman?

KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür – Eğitim Bilimleri sınavı, 1 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15’te yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi sınavı, 7 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15’te yapılacak.

KPSS Alan Bilgisi ikinci sınav, 8 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15’te yapılacak.

KPSS ÖABT sınavı, 15 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15’te yapılacak.

KPSS ertelenir mi?

ÖSYM henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz yıllarda pandemi dolayısıyla ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sınavların tarihleri değiştirilmiş, sınav erteleme kararları gündeme gelmişti.

Ancak KPSS için sınav giriş belgelerinin basılması ve sınava iki gün kalması erteleme kararını güçleştiriyor. ÖSYM ve ilgili makamlardan konuya ilişkin açıklamalar bekleniyor.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS sonuçları, 16 Ağustos 2021 tarihinde ÖSYM’nin sonuç sayfasında açıklanacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Kamu Personeli Seçme Sınavında 15 dakika kuralını uygulayacağını açıkladı. Buna göre adaylar, 10.15’te yapılacak sınav için en geç okul binalarına 10.00’da girmeleri gerekiyor. 10.00’dan sonra sınava girecek olan adaylar, sınav binalarına giremeyecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir