KPSS 2022 lisans branş sıralaması! KPSS branş bazında sıralama ekranı

KPSS branş bazında sıralama ekranı, 2022 KPSS lisans sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tarafından merak ediliyordur. Binlerce kişinin katıldığı sınavda adaylar atanmak için en yüksek puanı almaya çalışırken branş bazı sıralamasına bakarak da kendilerini diğer adaylarla karşılaştırabiliyor. İşte ÖSYM 2022 KPSS lisans branş bazı sıralaması hakkında merak edilen ayrıntılar…

featured

2022 KPSS lisans sonuçları 21 Ekim Cuma günü açıklandı. Kamuda memur olma hayali kuran 4 yıllık fakülte mezunu adaylar ÖSYM sayfası üzerinden doğru ve yanlış cevaplarının da yer aldığı puanlarını ve sınav kağıtlarını görebiliyordu. 1 Kasım itibariyle de KPSS branş bazında sıralama ekranı ÖSYM AİS ekranı üzerinden erişime açıldı….

KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA EKRANI AÇILDI MI?

ÖSYM’nin Twitter hesabından yapılan açıklama ile 2022 KPSS lisans branş bazında sıralamaların erişime açıldığı duyuruldu.

KPSS LİSANS BAZINDA SIRALAMAYA NEREDEN BAKILIYOR?

Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’ne girdikten sonra ekranda sol tarafta yer alan “Başvurularım/Tercihlerim” seçeneğine tıkladıktan sonra açılan ekranda 2022 KPSS lisans bölümüne tıklaması gerekiyor. Ardından açılan sayfada “Branş bazında sıralama” seçeneğinden de kişi istediği bölümleri seçerek sıralamasını sorgulatabiliyor…

KPSS BRANŞ BAZINDA SIRALAMA GÖRÜNTÜLEME EKRANI İÇİN TIKLAYIN

BRANŞ BAZINDA SIRALAMA NEDİR?

Branş bazında sıralama hakkında bilinmesi gereken en önemli şeylerden biri bu işlemin yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi yoktur.

Branş bazında sıralamalar, sadece adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş ve kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Haliyle başka hiçbir yerde kullanılamaz.

Adayların, branş bazında sıralamalarına bakarken değerlendirmeyi bu hususlar çerçevesinde yapmaları gerekir.

Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz.

Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanır.

MEB tarafından gerçekleştirilen öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenliğe atanacakların sıralamaları; alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları, mezun oldukları yıllar ve öncelikleri, TTK kararlarına göre kontrol edilerek, adayların alan bazındaki başvuruları esas alınarak belirlenmektedir.

Bu nedenle öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir