KPSS 2021 sonuçları açıklandı! ÖSYM AİS KPSS 2021 sonuç sorgulama ekranı

featured

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri), 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Alan Bilgisi), 2021-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına katılım gösteren adaylar, sonuçlar için heyecanlı bir bekleyiş içerisindeydi. ÖSYM, daha önce duyurduğu tarihte 2021 KPSS sonuçlarının erişime açıldığını bildirdi.

2021 KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM’nin yaptığı son dakika açıklamasına göre, 2021 KPSS lisans sınav sonuçları erişime açıldı.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Değerli KPSS adaylarımız, Ağustos ayında ardışık üç hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı sınav sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan öğrenebilirler. Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. #2021KPSS”

https://twitter.com/halis_aygun/status/1438386092663840773?s=20

Adaylar, https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden KPSS sonucu sorgulama işlemini yapabilir. Peki, 2021 KPSS sınav sonuçları nasıl ve nereden sorgulanır?

Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Eylül 2021 tarihinde saat 09.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

KPSS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS SINAV SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçlar ÖSYM’nin AİS ekranı üzerinden görüntülenecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir