Köye 300 bin euro harcayıp villa yaptırdı! Mardinli Şevki Atalan’ın tek bir amacı var…

Mardin'in Midyat ilçesinden 9 yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya göç eden ve geçen yıl geri dönme kararı alan Şevki Atalan, 3 çocuğu da geri dönsün diye köyüne havuzlu villa yaptırdı.

featured

Çeşitli nedenlerle Avrupa’nın değişik ülkelerine göç eden Ezidiler, bölgede huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla eski yerleşim alanlarına dönmeye başladı.

Geçen yıl Türkiye’ye kesin dönüş yapma kararı alan 3 çocuk babası Şevki Atalan da, eşiyle birlikte Mardin’in Midyat ilçesi kırsal Güven Mahallesi’ne geldi.

YÖREYE ÖZGÜN VİLLA

Atalan, Almanya’da doğan çocuklarını da geri dönmeye ikna etmek için Avrupa’daki köy evlerini model alıp Midyat’a özgü kesme taşlarla, yöreye uygun taş mimariyle havuzlu villa yaptırdı.

Şevki Atalan, eşi Ayten Atalan (48) ile köye dönme kararı aldıklarında, 3 çocukları da dönsün diye böyle bir yola başvurduklarını ve villaya yaklaşık 300 bin euro harcadıklarını belirtti.

Çocukların Avrupa’da doğup büyüdüğü için oranın kültürünü benimsediklerini söyleyen Atalan, ”Böyle havuz ve ev yapmasak köye geri gelmezlerdi. Onun için mecbur olduk, bu evi onlar için yaptık. Tabi çok mutluyuz, hem de çocuklarımız çok mutlu” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir