Koronavirüsten hayatını kaybeden ilk hekim ‘Hocaların hocası’ Cemil Taşcıoğlu’nun vefatının birinci yılı…

featured

Ömrünü mesleğine adayan ve kendisi gibi birçok hekim yetiştiren “hocaların hocası” Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle vefatının üzerinden 1 yıl geçti.

Oğlu Onur Taşcıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Koca yürekli babamız Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun ölüm yıldönümü. Pandemi dolayısıyla bir organizasyon yapmadık. Münferit ziyaret etmek isteyenler için babamın mezarı Üsküdar Nakkaştape’dedir” dedi.

‘Hocaların hocası’ diye bilinen İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde koronavirüsle ilk mücadeleyi başlatanlardandı. 1 Nisan 2020’de hayatını kaybeden Taşçıoğlu, Türkiye’de koronavirüsten ölen ilk hekimdi.

Cemil Taşçıoğlu kimdir?

Prof. Dr. Taşcıoğlu, 6 çocuklu Muhammed ve Fazilet Taşcıoğlu çiftinin ikinci evladı olarak, 1952’de Rize’de dünyaya geldi.

Henüz 2 yaşındayken ailesi İstanbul’a taşınan Taşcıoğlu, ilköğrenimini Sultantepe İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokul ve liseyi Marmara Koleji’nde dereceyle bitiren Taşcıoğlu, İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi’ni de dereceyle kazandı.

Mezuniyetinin ardından vatani görevini Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ifa eden Taşcıoğlu, daha sonra mecburi hizmet için gittiği Şanlıurfa’da 6 yıl hekimlik yaptı.

Cemil Taşcıoğlu, yıllar sonra döndüğü İstanbul’da, mezunu olduğu İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Genel Dahiliye Kliniği’nde ihtisasa başladı ve sırasıyla iç hastalıkları uzmanı, doçent ve profesör unvanını aldı.

Eşi Dr. Öğretim Üyesi Didem Akal Taşcıoğlu’nun “Varoluş nedeni dünyadaki insanlara şifa dağıtmak” olarak tanımladığı Taşcıoğlu, emekliliği dolduğu halde çok sevdiği mesleğini, hastalarını ve öğrencilerini bırakmamak için görevini sürdürdü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir