Koronavirüs kısıtlamaları esnetiliyor mu? İşte Kabine Toplantısı’ndan çıkan kararlar…

featured

3 saatten fazla süren kabine toplantısının ardından konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri ile ilgili yeni alınan kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı, saat 16.05’te başladı. Toplantıda kafe ve restoranların durumu ile hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ele alındı. Milyonlarca kişinin gözü kulağı kritik toplantıdan çıkacak kararlara çevrildi.

Kritik toplantı sonrası açıklama yapan Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Salgının dünya ve şehirlerimiz bazında seyrini değerlendirdik. Kimi şehirlerimizde gayet iyi bir görünüm varken, kimi şehirlerimizde durumun sıkıntılı olduğunu gördük.

Mart aşılamada çok büyük mesafe alacağımız bir ay olacak. Bu çerçevede illerimizi Sağlık Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak Mart başı itibarıyla kademeli normalleşmeye başlıyoruz.

Cafe, restoran kıraathane gibi esnafımızı rahatlatacak şekilde düzenlenen yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Hafta Sonu uygulamasından başlamak üzere sokağa çıkma yasaklarını da vaka sayılarıyla bağlantılı olarak kademeli şekilde kaldırıyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir