Korona virüsün fotoğrafı çekildi, ilk kez bu kadar net görüldü

featured

Küresel salgına yol açan yeni tür korona virüsü (SARS-Cov-2), dondurucu elektron miskorobuyla ilk kez çok yakından görüntülendi. Çin’in başkenti Pekin’deki Tsinghua Üniversitesi’nin görüntülemesi sayesinde, virüsün insan vücuduna nasıl zarar verdiği ve antikorlara ne tepki gösterdiği konusunda ayrıntılı verilere ulaşıldı.

Çin’deki araştırmayı gerçekleştiren yapısal biyoloji uzmanu Dr. Sai Li, virüsü içeren ve kimyasalla zararsız hale getirilmiş bir sıvı üzerinde çalıştı. Şi, bu sıvıdan bir damlayı şoklama yöntemiyle dondurdu ve dondurucu elektron mikroskopuya görüntülemeyi başardı.

New York Times’a konuşan Li, “Bir ekran dolusu virüs gördüm; bir inçin milyonda biri büyüklüğünde bir şeye bakıyordum. Dünyada virüsü bu kadar yüksek çözünürlükte gören ilk kişi olduğumu düşündüm” dedi.

Bu görüntüler, şimdi dünyanın çeşitli üniversitelerinde virüsü daha iyi anlamak için kullanılıyor. Li’nin elde ettiği görüntüler sayesinde bilim insanlarının, virüsün bazı proteinlerinin hücrelere nasıl sızdığını keşfettiği belirtiliyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir