Körfezden Türkiye’ye 4 milyar dolarlık yatırım! Türk şirketlerle temasa geçtiler

Seçimlerin sonrası yabancı yatırımcılar Türkiye'de planladıkları projeleri için harekete geçmeye başladı. Körfez bölgesinden 4 ülkeden dev yatırımlar için son aşamaya gelindi. Bu yatırımlar için Türk şirketlerle temasa geçildi.

featured

Seçim sonrası yabancı yatırımcılar planladıkları dev yatırımlar için Türkiye ile anlaşmaya başladı. ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Körfez bölgesinden 4 holdingin en 4 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacağını söyledi.

“ÜLKEMİZE GİREN YATIRIM MİKTARI 40-50 MİLYAR DOLAR OLABİLİR”

Ortadoğu ve Kuzey Afrika yatırım uzmanı Nasuh Özdemir İstanbuli ise geçtiğimiz günlerde, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan’ın yer aldığı birçok ülkenin Türkiye’ye büyük yatırım planlarının olduğu bilgilerinin kendilerine geldiğini ifade etmişti.

İstanbuli, körfez ülkelerindeki ortakları ile sık sık görüştüklerini hatırlatarak, “Bölgedeki iş ortaklarımızdan olumlu haberler gelmeye başladı. Özellikle körfez ülkelerinden birçok iş insanı beni arayarak Türkiye’de yatırım yapmak istiyorlar. Bunun yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren şirketler hakkında da bilgi istediklerini bizlere bildiriyorlar. Biz yatırım uzmanı olarak 2023 yılı ortalarına kadar körfez ülkelerinden ülkemize giren yatırım miktarının 40 ila 50 milyar dolar arasında olacağını tahmin ediyor ve hazırlıklarımızı o yönde gerçekleştiriyoruz. Bu arada değinmeden geçemeyeceğim, bu söylediğim rakam devletler ve şirketler bazında olacak. Ülkeler arasında yapılacak olan anlaşma ve iyi ilişkiler oralarda yaşayan halkı da ülkemize çekecektir. Birçok körfez ülkesi vatandaşı tatillerini ülkemizde yaparak döviz bırakacak” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir