Furkancıların kaçırdığı iş insanı Koray Sarısaçlı konuştu! 13 gün işkence, 7 milyon dolarlık senet…

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, Koray Sarısaçlı'nın kaçırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı. 13 gün işkence gördüğünü açıklayan Furkancıların kaçırdığı Koray Sarısaçlı, ‘’Kaburga kemiklerim kırıldı, 7 milyon dolarlık senet imzalattılar” dedi.

featured

İş insanı Koray Sarısaçlı‘nın geçen yıl 8 Eylül’de 4 kişi tarafından kaçırılıp, 13 gün işkence edilmesine ilişkin açılan dava kapsamında Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul önceki gün tutuklandı.

Koray Sarısaçlı Furkan Vakfı yıllarını ve kaçırıldığında geçen 13 günü Odatv’ye anlattı.

“ELEKTROŞOK İLE BAYILTIP KAÇIRDILAR”

2000’de Furkan Vakfı’na katılan Koray Sarısaçlı 2021’yılına kadar bu grubun içerisinde yer aldı. Sarısaçlı 2003-2007 yılları arasında ise vakfın yönetim kurulu üyesiydi.

Alparslan Kuytul tarafından son dönemde sürekli tehdit edildiğini ve 8 Eylül’de Furkancı 4 kişi tarafından kaçırılarak 13 gün işkence edildiğini iddia eden Koray Sarısaçlı yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Adana’da yaşayan bir iş adamıyım. Geçen yıla kadar eşimle birlikte Furkan Vakfı’na gidiyordum. Alparslan Kuytul benden sürekli maddi yardım talep ediyordu. Maddi yardımları kestiğim anda ailemle tehdit ediyordu. Bu konuda sorun yaşadığımız bir dönemde geçen yıl 8 Eylül’de saat 17.30 sıralarında, Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde iş yerimden çıkarken yüzünü bez parçasıyla gizlemiş, eldivenli kişilerce otomobile bindirilerek kaçırıldım. Beni kaçıranlar hazırlıklıydı. Elektroşok cihazı verdiler, ellerimi bağladılar. Benim yanımda çalışan Furkancı Ufuk iş yerimden çıkmadan önce beni oyaladı.”

13 GÜN İŞKENCE 7 MİLYON DOLARLIK SENET

Kaçırıldıktan sonra gözleri bağlı olduğu için nereye götürüldüğünü bilmediğini söyleyen Koray Sarısaçlı 13 gün kendisine işkence edildiğini, salıverilme şartı olarak 7 milyon dolarlık senet imzaladığını ifade etti.

Sarısaçlı sözlerine şu şekilde devam etti:

“13 günlük işkencenin sonunda yaklaşık 7 milyon dolarlık senet imzalattılar. Bu senetleri geri alabilmek için bazı mülklerimi üzerlerine geçirdiler. Serbest bırakıldıktan sonra YouTube kanallarına konuşarak sorumlunun onların olmadığını söylememi istediler. Kaburgamı kırdılar, başımı yardılar. Beni nerede tuttuklarını bilmiyorum. Gözlerimi bağlamışlardı. Alparslan Kuytul dün ifadesinde polisin bana baskı yaptığını iddia ediyor. Böyle bir şey yok. Sürekli birileriyle haber göndererek beni tehdit ediyor.”

Furkan Vakfı’nda yeni skandal! Adanalı iş insanı Koray Sarısaçlı’yı kaçırdılar…

NE OLMUŞTU

Koray Sarısaçlı, 9 Kasım’da savcılığa giderek Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın kurucusu Alparslan Kuytul ile vakıf çalışanlarının kendisini kaçırdığı yönünde ifade verdi. Alparslan Kuytul’un talimatlarıyla kaçırıldığını ve mal varlığına el koyulmaya çalışıldığını iddia eden Sarısaçlı, konuşmaması için ailesiyle tehdit edildiğini öne sürdü. Koray Sarısaçlı’nın ifadesi üzerine inceleme başlatan polis, şüphelilerin kapatılan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı ile bağlantılı oldukları öne sürülen Yusuf Tapan, Haydar Akoraler, Rıdvan Taş ile Erol Ardıç olduğunu ve aracın da bölgede birkaç tur attığını tespit etti. Polis, araştırmasında Koray Sarısaçlı’nın eski eşi Asuman S. ve kızı R.S.’ye ait 70 milyon TL değerinde çok sayıda arsa, iş yeri ve laboratuarın satış vekâletinin farklı tarihlerde şüphelilerden Yusuf Tapan’a verildiğini tespit etti. Söz konusu iş yerlerinden birinin satış vekâletinin geçen ay yine Yusuf Tapan’a verildiği, sonrasında Koray Sarısaçlı ile eski eşi Asuman S.’nin notere giderek vekâletin iptalini sağladığı belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir