Nevşin Mengü’nün konuğu eğitmen Çağrı Aracı: ‘Köpeğin yanından geçerken ondan izin almalıyız’

Kral Köpekleri Ailesi adlı YouTube kanalının sahibi Çağrı Aracı, köpeklerin yanından geçerken insanların izin alma yöntemlerini izlemesi gerektiğini söyledi.

featured

Son dönemde artan sokak köpeklerine yönelik şikayetler ülke gündeminden düşmüyor. Son olarak Bitlis’te kuduz köpek tarafından ısırılan bir çocuk geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti.

Bununla birlikte köpek saldırılarından kaçarken çeşitli kazalar geçiren insanların görüntüleri ile birlikte de sokak köpeği konusu tekrar alevlendi.

Kral Köpek Ailesi adlı YouTube kanalı ile bilinen köpek eğitmeni Çağrı Aracı, gazeteci Nevşin Mengü’nün canlı yayınına katılarak konu ile ilgili konuştu.

Aracı, insanların köpeğin yanından geçerken bir “izin alma yöntemleri” olması gerektiğini söyledi.

Aracı’nın sosyal medyada tepki çeken sözleri şöyle:

“Köpekle göz göze geldiğinizde takip edebileceğiniz birkaç hareket sırası var. Bunu şöyle değerlendirebiliriz. Karşıdan karşıya geçerken yaptığımız basit bir hareket var değil mi? Sağımıza solumuza bakıyoruz sonra karşıya geçiyoruz.

Nasıl bu basit bir trafik iletişim kuralıyken, köpekleri de araba gibi düşünelim. Karşılaştığımız bir köpeğin bize saldırma ihtimalini %90 engelleyebiliriz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir