Konyaspor – Galatasaray maçında gol yağmuru! 7 gollü maçta kazanan taraf Konyaspor oldu…

featured

Süper Lig’in 17. haftasında Konyaspor ile Galatasaray, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Geçtiğimiz hafta Antalyaspor ile berabere kalarak zirveyi kaptıran Galatasaray, yeşil-beyazlı ekip karşısında da istediğini alamadı. Cimbom, deplasmanda Konyaspor’a 4-3 mağlup oldu. Nefes kesen müsabakada 7 golün yanı sıra 2 penaltı kararı ve 1 kırmızı kart da çıktı. İşte detaylar…

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER…

Mücadelenin ilk yarısında iki takım da etkili bir futbol ortaya koyamadı. Maçın 41. dakikasında Konyaspor Daci ile öne geçerken, bu gole 45. dakikada Diagne cevap verdi. Yıldız forvet, fileleri havalandırdıktan sonra Omar’ın formasını açarak golü arkadaşına armağan etti.

İkinci yarıya Konyaspor adeta golle başladı. 46. dakikada sahneye çıkan Daci, hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü atarak takımını yeniden öne geçirdi.

SON BÖLÜM NEFES KESTİ…

Maçın 77. dakikasında Galatasaray penaltı kazandı. Diagne önce penaltıyı kaçırdı ancak hakem Arda Kardeşler, kalecinin önde olduğunu belirterek penaltıyı tekrar ettirdi. Diagne bu kez meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skora denge getirdi.

Karşılaşmanın 80. dakikasında bu kez Uğur Demirok Konyaspor’u penaltı vuruşundan öne geçirdi. Müsabakanın son bölümünde Kravets ve Oğulcan Çağlayan’ın karşılıklı golleriyle maç 4-3 sona erdi.

Öte yanda Konyaspor’un deneyimli teknik adamı İsmail Kartal, 80. dakikada kırmızı kartla oyundan atıldı.

MAÇTAN NOTLAR…

Süper Lig’in 17. haftasında İttifak Holding Konyaspor’a konuk olan Galatasaray’da son oynanan Fraport TAV Antalyaspor müsabakasının ilk 11’inde 3 değişiklik yapıldı.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanan maça Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim takımını, Okan Kocuk, Linnes, Luyindama, Donk, Saracci, Taylan Antalyalı, Ömer Bayram, Oğulcan Çağlayan, Belhanda, Emre Akbaba, Diagne ilk 11’i ile çıkardı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Fatih Öztürk, Şener Özbayraklı, Babel, Muhemmed Kerem Aktürkoğlu, Emre Taşdemir, Emin Bayram, Sekidika ve Ali Yavuz Kol yer aldı.

Teknik direktör Terim, 16. haftada sahasında golsüz berabere kaldıkları Fraport TAV Antalyaspor maçının ilk 11’inde görev verdiği Marcao, Emre Kılınç ve Arda Turan’ın yerine Taylan Antalyalı, Emre Akbaba ve Diagne’yi sahaya sürdü.

Öte yandan Galatasaray’da cezalı olan Emre Kılınç, Arda Turan ve Marcao ile sakatlıkları devam eden Falcao, Muslera, Feghouli, Etebo ve Elabdellaoui kadroda yer almadı. Terim ile Arda karşılaşmayı izlemek için tribündeki yerini aldı.

İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal ise ligin 16. haftasında oynadıkları Atakaş Hatayspor maçının kadrosuna göre ilk 11’de 2 değişiklik yaptı.

Yeşil-beyazlılarda Atakaş Hatayspor karşılaşmasında ilk 11’de oynayan Amir Hadziahmetovic ve Artem Kravets, Galatasaray karşısında ilk 11’de yer almadı. İttifak Holding Konyaspor’da bu oyuncuların yerine Oğuz Kağan Güçtekin ve Deni Milosevic ilk 11’de görev aldı

Yeşil-beyazlı ekipte sakatlıkları devam eden Musa Çağıran, Volkan Fındıklı, Marin Anicic, Samuel Eduok, Ömer Ali Şahiner, Alper Uludağ, Paolo Hurtado, Adil Demirbağ ve Farouk Miya kadroda yer almadı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir