Konya’da öldürülen doktor Ekrem Karakaya son yolculuna uğurlandı! Cenazede gözyaşları sel oldu

Konya Şehir Hastanesi'nde dehşet yaşandı. Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay, Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı silahla vurarak öldürdü. Akçay, daha sonra aynı silah ile kendi başına ateş ederek intihar etti. Türkiye'yi sarsan cinayetin ardından Ekrem Karakaya bugün son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede gözyaşları sel oldu...

featured

Konya’da kan donduran olay! Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, 39 yaşındaki Hacı Mehmet Akçay tarafından poliklinikte vurularak öldürüldü. Aynı silahla kafasına ateş eden silahlı saldırganda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Saldırgan Akçay’ın bir ay önce kaybettiği annesinin ölümünden doktor Karakaya’yı sorumlu tuttuğu ileri sürüldü.

Konya’da görev yaptığı şehir hastanesinde klinikte uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, memleketi Kayseri’nin Develi ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladı. Binlerce sağlık çalışanının beyaz önlükleri ile katıldığı cenaze töreninde konuşma yapan şehit doktorun ağabeyi Mehmet Murat Karakaya, “Tedaviyi doktor yapar ama şifayı Allah verir” dedi.

Konya Şehir Hastanesi’nde dehşet! Güvenlik görevlisi Hacı Mehmet Akçay, doktor Ekrem Karakaya’yı öldürüp intihar etti…

Konya Şehir Hastanesinde hasta yakını Hacı Mehmet Akçay (39) tarafından silahla vurularak öldürülen kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya’nın (47)cenazesi yapılan otopsinin ardından memleketi Kayseri’nin Develi İlçesine gönderildi. Şehit doktorun cenazesi ilk olarak develi ilçesindeki baba ocağına helallik alınması için getirildi. Şehit baba ocağında kardeşleri anne ve beyaz önlüklerle gelen meslektaşları karşıladı. Şehidin kardeşleri Doktor Ekrem Karakaya’nını tabutuna sarılarak ağladı.

ŞEHİT DOKTORU SON YOLCULUĞUNA 10 BİN KİŞİ UĞURLADI

Şehit Doktor Ekrem Karakaya’nın naaşı daha sonra cenaze namazı için Develi Çarşı Cami’ne getirildi. Şehidin cenaze törenine sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, milletvekilleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile şehidin annesi Zekiye ile 7 kardeşi, vatandaşlar ve sağlık çalışanları katıldı. Develi ilçe meydanında kılınan cenaze namazına yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TAZİYE TELEFONU

Cenaze namazı öncesi şehit doktor Ekrem Karakaya’nın annesi Zekiye ve kardeşi Mehmet Murat Karakaya’yı arayan Cumhurbaşkanı recep Tayip Erdoğan taziyelerini iletti. Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Mehmet Murat Karakaya, cenaze namazı öncesi alanı dolduranlara bir konuşma yaptı.

Ağabeyinin sadece kal doktoru başka hastalıklarla da ilgili herkesin yardımına koştuğunu belirten Mehmet Murat Kaarakaya; “Ağabeyim, kimseyi kırmaz incitmezdi. Bir hafta tatil bile yapmadan gitti. Beni hastalarım bekler dedi. Bir kere şunu bilmemiz lazım. Tedaviyi doktor yapar şifayı Allah verir. Ağabeyimi hayattan koparan kişiyi benim ağabeyim tedavi etti.

Şifayı Allah beklemeleri gerekirken böyle bir olay oldu. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız aradı ve taziyelerini iletti. Gerekenlerin yapılacağını sözünü verdi. Tıp camiası biliyorum yaralı. Ama benim ağabeyimi protestolarla değil tekbirlerle son yolculuğuna uğurlayalım lütfen” dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Develi İlçe meydanında kılınan cena namazının ardından şehit doktor Ekrem Karakaya’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konuldu, Tekbirler eşliğinde Develi Şehir Mezarlığı’na götürülen şehit doktorun cenazesi gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

GİTME KAL DİYEN ANNESİNE “BENİ HASTALARIM BEKLER” DİMEŞ

Şehit Doktor Ekrem Karakaya’nın hafta sonu baba ocağında yetişen dutlardan yemek için Develi’ye geldiği ortaya çıktı. Annesinin “Oğlum şurada kurbana kaç gün kaldı gitme” demesi üzerine “Olmaz anne beni hastalarım bekler” dediği öğrenilen Ekrem Karakaya’nın Pazar günü yeniden Konya’ya döndüğü öğrenildi.

POLİS ARKADAŞIYLA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Ekrem Karakaya’nın 1989-1992 yıllarında Melikgazi İmam Hatip Lisesinde birlikte aynı sınıfta okuduğu arkadaşı Muharrem Özışık ise Karakaya ile son alarak Ramazan ayında 1992 mezunları iftar yemeğinde bira araya geldiklerini belirterek; “Ekrem çok hayırsever biriydi.

Bizler 92 mezunları olarak bir araya gelir üniversiteye hazırlanan yoksul çocuklar için yardım toplardık.. Ekrem’de bu yardımlarda hep en önde olurdu. Biir çok yoksul çocuğun eğitimine katkı sundu.

Ayrıca Kayseri’de çalıştığı dönemde ekonomik durumu olmayan birçok hastayı ücretsiz muayene etti. Okuldayken öğlenleri çemen ekmekle birlikte karnımızı doyururduk. En büyük hedef doktor olmaktı ve azmetti başardı. Ekrem’in sınıf arkadaşı Polis Memuru İlhan Odabaşı geçtiğimiz yıl şehit benzer bir olay sonucu şehit düşmüştü. Ekrem ona çok üzülmüştü. Ama ne yazık ki Ekrem ile İlhan’ın kaderleri birbirlerine benzedi. Ekrem’de İlhan gibi şehit oldu” diye konuştu.

‘ANNESİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTMUŞ’

Katil zanlısı Hacı Mehmet Akçay’ın bir ay önce anjiyo olan annesini kaybettiği, annesinin ölümünden de doktor Ekrem Karakaya’yı sorumlu tuttuğu bu nedenle de olayı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TABANCA, RUHSATLI TABANCASIYMIŞ

Kardioloji Uzmanı Ekrem Karakaya’yı Şehir Hastanesi’ndeki klinikte ateş ederek öldürdükten sonra intihar eden Yunak Devlet Hastanesi’nde görevli Hacı Mehmet Akçay’ın saldırıda kullandığı tabancanın, kendi adına taşıma ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir