Konuğunun sözleri Ayşenur Arslan’ı yıkıma uğrattı: Genç seçmenler ailelerinden daha muhafazakar

Cumhur İttifakı'nı devirmek için bütün umutlarını genç kuşağa bağlayan muhalifler, Halk TV'ye konuk olan Prof. Dr. Ali Çarkoğlu'nun sözleriyle büyük yıkım yaşadı. Türkiye'de genç seçmenin kendi anne-babalarından daha da muhafazakar olduğunu söyleyen Çarkolu, Ayşenur Arslan'ı büyük hayal kırıklığına uğrattı. Arslan'ın duydukları karşısındaki şaşkınlığı sosyal medyada gündem oldu.

featured

Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde genç seçmenin oylarıyla hükümeti yıkmanın hayallerini kuran muhalif gazeteci Ayşenur Arslan, Halk TV’de konuk ettiği Prof. Dr. Ali Çarkoğlu’nun açıklamalarıyla büyük bir şok yaşadı.

“Gençlik sınıfsal bir kategori değil ama seçimlerde çok belirleyici etkisi olacak bir kategori” diyen Ayşenur Arslan’a cevap veren Ali Çarkoğlu şu ifadeleri kullandı:

“GENÇLER AİLELERİNDEN DAHA DA MUHAFAZAKAR”

“Maalesef çok büyük bir beklenti oluşturuldu. Türkiye’de genç seçmenin olduğunu hep biliyorduk. Fakat genç seçmen Türkiye’de kendi anne babalarından daha muhafazakar olabiliyor. Bu Türkiye’ye has bir özellik. Araştırmalarımızda da bu durum bizi hep şaşırtıyor. Fakat 90’larda yaşanan gelişmeler, muhafazakarlığın Türkiye’de yükselmesi bilhassa genç nesli etkiledi ve kendilerinden bir jenerasyon evvelinden daha muhafazakar olan bir halk ile karşı karşıyayız. Bu seçim için ilk defa oy kullanacaklar bu eğilimi göstermeyecekler beklentisi var fakat benim elimdeki veriler bunu destekler bir sonuç vermiyor.”

Aldığı cevap karşısında neye uğradığını şaşıran Ayşenur Arslan’ın yüz ifadesi sosyal medyada alay konusu oldu.

CHP’li Atilla Sertel ve Ayşenur Arslan Halk TV’de Müslümanların inançlarıyla dalga geçti

Emin Çapa ve Ayşenur Arslan rezil oldu! “Ali Erbaş Amerikan Hastanesi’nde tedavi görüyor” dedikten 1 dakika sonra…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir