Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı

featured

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, 2014 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak bir proje başlattı.

16 ili birbirine bağlayacak olan 660 metre uzunluğundaki yeni Kömürhan Köprüsü ve bağlantı tüneli ile yol yapımı tamamlandı.

TASARIMI, TERS Y TİPİ OLARAK SEÇİLDİ

Toplam uzunluğu 5 bin 155 metre olan projede 2 bin 400 metre uzunluğunda çift tüp tünel, bir adet 660 metre gergin eğik kablolu köprü ve bir adet 123 metre uzunluğunda betonarme köprü bulunan yeni Kömürhan Köprüsü, ters Y tipi kule olarak tasarlandı.

ÇELİK MİKTARI, EYFEL KULESİ İLE EŞDEĞER

Eyfel Kulesi’nde kullanılan çelik miktarına eşit olan 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü’nün kaynak boyunun yaklaşık 450 kilometre, çelik segmentlerin kule bağlantısını sağlayan kablo uzunluğunun ise 853 kilometre olduğu bildirildi.

AÇILIŞI, CUMHURBAŞKANI YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ ile Malatya arasında yapılan Kömürhan Köprüsü’nün açılışına telekonferans yöntemiyle katıldı.

DÜNYADA 4’ÜNCÜ EN BÜYÜK PROJE

Kömürhan Köprüsü’nün kendi alanında dünyanın en büyük 4’üncü projesi olma özelliği taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin batı, doğu, kuzey güney aksının en önemli noktalarıdan birini oluşturuyor. Kömürhan Köprüsü kendi alanında dünyanın en büyük 4’üncü projesi olma özelliğini taşıyor.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir