Kokainman Kürşat Ayvatoğlu’nun ‘pudra şekeri’ açıklaması akıllara Karbonat Erol’u getirdi! Karbonat Erol kimdir?

featured

Lüks araçta kokain kullandığına ilişkin görüntüler ortaya çıkan eski AK Parti Genel Merkez büro personeli Kürşat Ayvatoğlu, “Kokain değil, şaka amaçlı pudra şekeri çektik” savunmasının ardından serbest bırakılması sosyal medyada alay konusu oldu.

Kürşat Ayvatoğlu ifadesinde “Bu video, yaklaşık 2 yıl önce Kastamonu’da benim haberim olmadan çekilmiş. Görüntülerdeki benim burnuma çekmiş olduğum madde kesinlikle uyuşturucu madde değildir. Bu madde pudra şekeridir. Biz zaten arkadaş ortamında yabancı müzik dinlerken şaka, taklit amaçlı sanki uyuşturucu madde kullanıyormuşuz gibi yaparak eğleniyorduk. Bazen burundan sanki kokain çeker gibi bazen de esrarlı sigara içer gibi yapmış olduğumuz şakalar vardır. Ancak bugüne kadar yapmış olduğum bu şekildeki şakaları kesinlikle videoya çekmedik. Kesinlikle hayatım boyunca kokain maddesi kullanmadım” dedi.

Kürşat Ayvatoğlu’nun kokaine pudra şekeri demesinden sonra akıllara Yeşilçam’ın efsane karakteri Karbonat Erol geldi.

Karbonat Erol kimdir?

Yeşilçam filmlerinin sevilen ismi Ünal Gürel… Bugüne kadar onlarca filmde rol aldı. Gardırop Fuat filminde Kemal Sunal’ın rol arkadaşı Ünal Gürel’in memleketi bir kez daha sosyal medya gündeminde… Gardırop Fuat, Karbonat Erol, Karamürselli Deli Hamdi, Fatsalı Osman, Barut Osman, Kerpeten Hüsnü… Ünal Gürel onlarca sevilen karaktere hayat verdi.

1935 yılında dünyaya gelen Ünal Gürel, sanat yaşamına tiyatro ile başladı. Tiyatronun yanı sıra, 1964 yılında kamera karşısına geçerek, sinema filmlerinde de rol alan sanatçı, aynı zamanda seslendirme çalışmaları yapmıştır. Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı komedi ağırlıklı filmlerde yardımcı oyuncu olarak rol almıştır.

Hafızalara kazınan rolleri canlandıran Ünal Gürel özellikle Gardırop Fuat rolüyle dikkat çekmişti. Sanat yaşamına tiyatroyla başlayan Ünal Gürel, çeşitli topluluklarda görev yaptı. 1950’li yıllarda Ankara Devlet Konservatuarı (Hacettepe Üniversitesi) Şan Bölümüne girdi.

Tiyatronun dışında, 1964 yılında kamera karşısına geçerek, sinema filmlerinde de rol alan sanatçı, aynı zamanda seslendirme çalışmaları yaptı. Özellikle Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Komedi ağırlıklı filmlerde yardımcı oyuncu olarak rol almıştır.

8 Nisan 2002 tarihinde kalp yetmezliği sonucu 67 yaşında vefat eden Gürel, Feriköy Mezarlığı’na defnedildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir